DEBATT

Plastforurensning:

Lommerusk til plastfugleredene

Regjeringens innsats mot marin forsøpling står til terningkast én.

SVADA: To millioner i friskt lommerusk til «Fishing for litter» var alt ministeren ville komme med. En miljø- og klimaminster fra Fremskrittspartiet ville trolig hatt samme svada og lave prioritering av det som Ola Elvestuen (til venstre) kalte «En av denne regjeringens viktigste saker», skriver artikkelforfatteren.


Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
SVADA: To millioner i friskt lommerusk til «Fishing for litter» var alt ministeren ville komme med. En miljø- og klimaminster fra Fremskrittspartiet ville trolig hatt samme svada og lave prioritering av det som Ola Elvestuen (til venstre) kalte «En av denne regjeringens viktigste saker», skriver artikkelforfatteren. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

«Hvordan skal vi løse utfordringene med marin forsøpling», spurte Norges Rederiforbund og klima- og miljøminister Ola Elvestuen torsdag forrige uke. 150 representanter fra næringen, miljøorganisasjonene, havnene og forskjellige teknologileverandører fikk oppsummert omfanget av marin forsøpling i Kongeriket og at dette er et stort globalt problem.

Kort oppsummert er Norge verdens beste på avfallshåndtering, vi har en fremoverlendt miljøbevegelse og vi har en rederinæring som i mange store globale spørsmål går foran for å finne løsninger. Åtte millioner tonn plast ender opp i havene hvert år. Det må stoppes. Per i dag har regjeringen brukt 80 millioner til opprydning av marin forsøpling i Norge, og pengene var på plass før miljøpartiet Venstre kom i regjering.

For ti år siden så jeg bilder tatt av kapteinen på et Wilhelmsen-skip som seilte rundt en flytende plastøy i Stillehavet på vei fra Yokohama til Los Angeles. Rederinæringen har visst om det økende miljøproblemet lenge, og Rederiforbundet var krystallklare i sin melding til forsamlingen om at alle 1800 norskeide skip må bidra med en miljøplan for egen virksomhet, og sammen ta globalt ansvar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer