Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

London-jobb og ny CD

9. oktober, samme dag som Sidsel Endresens nye CD «Undertow» utkommer, åpner Sidsel og hennes band en ukes engasjement på Ronnie Scott's legendariske jazzklubb i London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed blir det internasjonal lansering fra dag én for den nyslåtte Nordisk Råds Musikkpris-kandidaten.

- Det er Universal/Verve-måned på Ronnie Scott's, og jeg er blant fem artister som skal spille en uke hver, sier Sidsel, som har en entusiastisk Universal-boss Wolf Müller i ryggen.

Hun deler den unike sjansen med størrelser som Regina Carter, Guy Barker, Danilo Perez og Claudia Acuña.

- Visst gleder jeg meg, selv om jeg lurer litt på hvordan det nokså minimalistiske uttrykket mitt vil bli mottatt, fortsetter hun.

- De andre er jo mer typiske jazzartister, men vi kommer til å strekke musikken litt mer og gi enda mer rom for improvisasjon enn vi gjør på plata. Så jeg håper jeg slipper den der «det er jo ikke jazz»-kritikken.

Molvær-gjest

På «Undertow» (Jazzland/Verve) står Sidsel for all musikken, mesteparten utviklet sammen med bandmedlemmene Roger Ludvigsen (gitar), Patrick Shaw-Iversen (fløyter) og Audun Kleive (trommer).

Nils Petter Molvær er gjest, noe Sidsel setter spesielt pris på.

- Jeg var gjest på hans siste CD, og vi to har hatt et nært og gjensidig viktig samarbeid i snart 20 år. Det er hyggelig med noe som varer ved, og jeg er helt avhengig av å jobbe med folk jeg liker og som «stemmer», sier Sidsel, som denne gangen hadde lyst til å arbeide i en litt større besetning enn duoformatet med Bugge Wesseltoft.

- Men duoen lever i beste velgående, vi skal i gang igjen på nyåret og har planer om en ny CD, sier hun.

Eksistensielt

- En annen ambisjon med «Undertow» var å ta tak i eget tekstmateriale igjen, men bruke det på en måte der ordene i utgangspunktet er underlagt de musikalske landskapene, fortsetter Sidsel.

- Vanskelighetene oppsto for alvor da jeg til slutt skulle begynne å fylle tekstene med mening på de premissene. Jeg har jo ambisjoner på feltet også, og endte nok en gang i eksistensielle temaer som kjærlighet, savn og den store lengselen som aldri tar slutt. Å utgi en CD er som å stanse tida og si «her er jeg nå», vel vitende om at om ett eller to år ville kanskje mye vært annerledes. Så forhåpentligvis uten å bli private, bunner nok tekstene i tanker som en middelaldrende kvinne gjør seg om livet, både det som er levd og det skal leves.

  • Sidsel Endresen og bandet spiller lanseringskonserter i Oslo (Blå) 5. og Bergen (USF Sardinen) 6. oktober.
KLAR FOR ENGLAND... og i tillegg konkurrerer Sidsel Endresen om Nordisk Råds Musikkpris.