London-OL prøvde å få Keith Moon til å spille med The Who

Problem: Trommeslageren har vært død siden 1978.

LEGENDARISKE: The Who fotografert i 1976. F.v. Roger Daltrey, Pete Townshend, John Entwistle og Keith Moon. Bare Daltrey og Townshend er fremdeles i live. Foto: AP / NTB SCANPIX
LEGENDARISKE: The Who fotografert i 1976. F.v. Roger Daltrey, Pete Townshend, John Entwistle og Keith Moon. Bare Daltrey og Townshend er fremdeles i live. Foto: AP / NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Den delen av befolkningen som mener sport og musikk ikke går spesielt godt sammen, vil neppe revurdere holdningen når de får vite hva arrangørene av London-OL i fullt alvor har prøvd å få i stand: en gjenforening av The Who og trommeslager Keith Moon under den storslåtte avslutningsseremonien.

Det er imidlertid et stort praktisk problem ved ønsket: Moon døde i 1978.

I krematorium Det var bandets mangeårige manager Bill Curbishley som fikk henvendelsen fra arrangementskomiteen.

- Jeg sendte en e-post tilbake og opplyste om at Moon nå holder til i Golders Green-krematoriet, etter at han levde opp til The Whos legendariske verselinje «Hope I die before I get old», sier Curbishley til The Sunday Times.

Han la til:

- Hvis de har et rundt bord, noen glass og stearinlys, kan vi muligens lykkes i å kontakte ham.

Destruktiv Moon var viden kjent for sin utagerende og destruktive livsstil, og døde av en overdose beroligende piller natt til 7. september 1978, i en leilighet tilhørende popsangeren Harry Nilsson - for øvrig i samme rom som The Mamas & the Papas-medlem Cass Elliot døde fire år tidligere.

The Who har, med flere lange avbrekk, fortsatt som band fram til i dag, med ulike trommeslagere. Bassist John Entwistle døde av en kokainoverdose i 2002, og bandet består nå av låtskriver/gitarist Pete Townshend og sanger Roger Daltrey.

Det er fremdeles høyst usikkert hvem som faktisk skal spille på OLs avslutningsseremoni. Både Sex Pistols og The Rolling Stones har bestemt sagt nei, og spekulasjonene har bl.a. pekt ut Adele som en kandidat.