LonelyGirl15 er tilbake

12 nye episoder legges ut i natt.

Se serien her! Første episode legges ut klokken 17 norsk tid.

(Dagbladet.no): Videodagboken til den sjenerte og søkende Bree får en storslått avslutning i natt, ifølge nyhetsbyrået AP.

Historien om LonelyGirl15 har bergtatt en hel verden etter at den dukket opp på YouTube i slutten av mai i fjor.

Og selv om det etter hvert ble kjent at dagbøkene ikke er ekte, og at Bree er skapt av to driftige og unge regissører på utkikk etter en sjanse i Hollywood og ei 19-år gammel skuespillerinne , har ikke interessen for hennes liv blitt mindre.

Maraton

Hele 260 episoder har blitt spilt inn siden oppstarten.

Serieskaperne følte at det var på tide å sette en slags avslutning, om bare for denne første sesongen.

12 episoder skal legges ut i løpet av dagen på LonelyGirl15-hjemmeside, med en times mellomrom. Visningene starter klokken 17 norsk tid.

Men serien er langt fra ferdig. Sesong to starter allerede på mandag igjen.

- BRANSJENS FRAMTID: Alexandra Dreyfus spiller Sarah, en av flere nye rollefigurer i LonelyGirl15-serien. Hun tror at nettvideo er framtiden til underholdningsbransjen. Foto: AP PHOTO/SCANPIX
- BRANSJENS FRAMTID: Alexandra Dreyfus spiller Sarah, en av flere nye rollefigurer i LonelyGirl15-serien. Hun tror at nettvideo er framtiden til underholdningsbransjen. Foto: AP PHOTO/SCANPIX Vis mer

Verdenssuksess

Brees eventyrlige historie er også historien om veksten av nettvideo.

LonelyGirl15, som startet i det stille på YouTube, har i gjennomsnittet hatt 1,5 millioner seere i uka og kan dermed med full rett titulere seg som nettets mest sette serie.

Skuespillerinnen Jessica Rose ble kåret til årets viktigste nettkjendis i 2006 av finansmagasinet Forbes.

Hun har også blitt tatt under vingene av et Hollywood-talentbyrå og har hatt gjesteopptredener i filmer og TV-serier.

Nettframtid

Serien ble også det første nettshowet som fikk en stor reklamekontrakt.

Noe som gjør at Bree i framtida stadig vekk blir å se på PC-skjermen i det hun spiser fruktdrops fra den amerikanske produsenten Hershey’s.

En av Roses medskuespillere i serien, Alexandra Dreyfus, vil heller satse på karriere på nett enn innen tradisjonell filmindustri.

- Jeg ville elsket å spille i en film, men jeg tror virkelig ikke at LonelyGirl15 er bare en inngang til filmindustrien. Det her er framtida til hele bransjen, sier hun til AP.

SERIESKAPERNE: Regissørene og skaperne av LonelyGirl15 synes det er befriende å lage video for nett, siden de da ikke trenger å forholde seg til noen produsenter eller TV-stasjonssjefer. Men de innrømmer at tiden fram til suksessen har vært tøff og at de har vært helt avhengig av bidrag fra fans for å kunne fortsette. Fra venstre: Greg Goodfried, Mesh Flinders og Miles Beckett.
GODT I GANG MED FILMKARRIEREN: Den 19-år gamle Jessica Rose ble verdenskjent for sin rolle som tenåringen Bree. Her mottar hun en «Big Web Hit award» under en VH1-prisutdeling i 2006.