Lønn for strevet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LEDERLØNNER: Vi har i lengre tid hatt en debatt om lederlønninger og opsjoner i næringslivet. Dette var et tema i Dagbladet fredag 27. juli. Der var det en lederartikkel, «Opsjoner uten grenser», på side 2, og en artikkel på sidene 12 og 13. Lederne beskyldes for grådighet.

Men har vi prøvd å forstå hvordan lederne på toppen har det? De har et meget stort ansvar. Et feiltrinn kan koste milliarder. Dette må medføre en enorm psykisk belastning. For å yte maksimalt i et slikt system må en leder ha stor selvtillit. Han må føle at hans innsats er høyt verdsatt. Det er blitt hevdet at høy lønn og opsjoner er nødvendig som stimulans. Men er høy lønn en tilstrekkelig form for oppmuntring?

I vikingtiden hadde vi skalder som roste kongens bedrifter. Burde vi ha forfattere som skrev dikt om innsatsen til norske ledere? Burde det organiseres offentlige bursdagsfeiringer for lederne, der vanlige folk også kunne sende inn sine gratulasjoner? Burde det flagges på fødselsdagen til de aller viktigste lederne? Og hvis det ikke var nok, burde vi utdanne psykologer og psykiatere som hadde som spesialitet å hjelpe lederne med den store psykiske belastningen arbeidet medførte?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer