Lønna til Hollywood-kvinner stuper etter fylte 34

Mens herrene bare blir mer ettertraktede med alderen.

PÅ TOPP: Ifølge statistikken er 34 år gamle Zooey Deschanel fra «New Girl» på toppen av sin karriere akkurat nå - i alle fall økonomisk.
PÅ TOPP: Ifølge statistikken er 34 år gamle Zooey Deschanel fra «New Girl» på toppen av sin karriere akkurat nå - i alle fall økonomisk. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): Det er vel ingen som setter kaffen i halsen av å høre at Hollywood har en hang til det forfengelige. Men denne studien kan få det til å gå kaldt nedover ryggen på deg, likevel.

En ny studie, publisert i Journal of Management Inquiry, har tatt for seg forholdene mellom kjønn, alder og inntekt i Hollywood. De har studert lønnsslippene til 265 skuespillere, både menn og kvinner, mellom 1968 og 2008. Tallene taler for seg.

Downey jr. tjener trippelt av Lawrence Mest slående er det at lønningene til kvinnelige stjerner stuper etter fylte 34.

Det er så gammel som for eksempel «New Girl»-stjerna Zooey Deschanel er. Ifølge statistikken er hun nå på toppen av karrieren sin.

Deres mannlige kollegaer kan på sin side fortsette å kreve høyere lønninger mye lengre. De når toppen ved 51 år, før lønningene flater ut og holder seg på et jevnt nivå.

USA Today har også undersøkt litt: Stjerneskuddet Jennifer Lawrence (23), som synes å være på annenhver filmplakat og allerede er Oscar-nominert for tredje gang(!), tjente 26 millioner dollar i fjor. Det er i grunn en grei slant penger, det. Og Angelina Jolie (38) tjente enda mer, med 33 nye millioner i bankboksen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer