Lønning på kjendisfiske

BERGEN (Dagbladet): Per Ståle Lønning vil ha norske kjendiser på kroken - og sørger for solid lønn til den som biter på. Per Ståle blir lagleder på det norske havfiskelandslaget, som skal reise jorda rundt. Resultatet blir fire program på TV2.

I september pakker Per Ståle Lønning fiskesakene og reiseutstyr og setter kursen mot Hawaii. Sammen med seg på turen har han en håndplukket forsamling norske kjendiser som skal utgjøre det nye norske havfiskelandslaget. VM i havfiske er målet.

- Dette er drømmejobben, gliser Per Ståle, mens han tjuvtrener for Dagbladet, innerst i Vågen i Bergen.

Til høsten blir det langt dypere farvann for programlederen, som trives på dypt vann.

- Jeg trenger kjente deltakere som både kan fiske og som kan sørge for en rask og god replikk. Det blir det godt TV-program av, mener han.

Kjendisjakt

- Menn eller kvinner?

- Vi tar gjerne med kvinner, så lenge de ikke ødelegger stemningen om bord, ler Per Ståle.

Vi skal til Hawaii, Sør-Afrika, Australia og til Mauritius for å delta i verdenscupen i havfiske. Til slutt kåres verdensmestrene. Her skal vi både vise fram reisemålet og jakte på opptil 500 kilo tunge hai og sverdfisk, sier Lønning, som har en «personlig sverdfiskrekord» på omkring 200 kilo. Men rekorden ble aldri notert i rekordbøkene. For:

- Jeg mistet den like før vi fikk kleppet den, sier en entusiastisk programleder, som mener at selv de mest sindige blir som gale guttunger når storfisken biter.

Nye turgutter

- Det blir ikke mulig å ha det samme landslaget i hvert program. Det krever i så fall at man kan være med på cirka 50 reisedøgn før jul, og det er det vel ikke mange som kan ta seg fri så lenge. Derfor regner jeg med en del utskifting på landslaget underveis.

- Når kommer programmene på fjernsyn?

- «Gutta på tur» kommer på TV2 på søndager før jul, vi overtar det samme sendetidspunktet etter jul. Altså midt i beste sendetid, sier den fiskegale bergenseren.

- Jeg fisker så ofte jeg kan, så dette er den reneste drømmejobben. Prøvde fiskelykken i Orkla da laksesesongen startet 1. juni i år, men innsatsen var resultatløs. Så får vi heller håpe på bedre fiskelykke når drar til havs under fjernere himmelstrøk, avslutter Per Ståle Lønning.