Lønnsforhandlingene i TV 2 brøt sammen

Forhandlingene skal ha brutt sammen klokken 03.00 i natt.

LØNNSDIKTAT: Lønnsoppgjøret for redaksjonelt ansatte i TV 2 brøt sammen i natt. Det endte med såkalt lønnsdiktat fra ledelsen. FOTO: Vidar Ruud / NTB scanpix
LØNNSDIKTAT: Lønnsoppgjøret for redaksjonelt ansatte i TV 2 brøt sammen i natt. Det endte med såkalt lønnsdiktat fra ledelsen. FOTO: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klokken 03.00 i natt endte lønnsoppgjøret for de ansatte TV 2-redaksjonene med lønnsdiktat, skriver Kampanje. Det vil si at TV 2s ledelse bestemmer resultatet av forhandlingene når partene ikke klarer å komme til enighet.

Etter det tidskriftet kjenner til, skal forhandlingene ha brutt sammen etter at ledelsen i kanalen stilte ultimatum om rammen og betingelsene i lønnsoppgjøret.

Rammen for oppgjøret skal ha blitt 2,42 prosent, og de redaksjonelt ansatte skal ha fått et lokalt tillegg på 6000 kroner. Et lavtlønnstiltak skal gjøre at 29 medlemmer får en særlig lønnsjustering som i snitt utgjør 1.838 kroner.

Kutt i spisepauser

Ifølge Kampanje skal TV 2-ledelsen ha krevd kutt i spisepauser, avisabonnement og NRK-lisens, og kutt i ferie og andre viktige velferdsgoder.

Etter det Dagbladet erfarer reagerer flere TV 2-ansatte med frustrasjon over resultatet av nattas prosess.

Den siste tiden har TV 2 vært gjennom omfattende kuttprosesser. Kanalen opplyste i mai i fjor at de skal kutte 350 millioner innen 2020. 113 årsverk skulle kuttes, i tillegg til de 64 medarbeiderne som allerede hadde takket ja til sluttpakker.

Som følge av omlegginga er det flere programmer som har forsvunnet fra skjermen, og flere ansatte har blitt sagt opp. Kanalen er fortsatt ikke i mål med antall stillinger som skal kuttes.

- Det tøffeste året

Sarah Willand, organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV 2, bekrefter at de ikke har klart å komme til enighet med redaksjonsklubben.

- I lys av at TV 2 har hatt gode år, har det vært gode lønnsoppgjør gjennom mange år. Men etter det tøffeste året i TV 2s historie, hvor mange har måttet slutte, mener jeg det ville vært mer oppsiktsvekkende om vi hadde et bedre lønnsoppgjør enn resten av bransjen, sier hun til Dagbladet, og legger til at lønnsoppgjøret til TV 2 er på linje med resten av bransjen.

- Når vi ser at vi står for langt fra hverandre til å komme til enighet, blir det siste tilbudet fra ledelsen stående. Dette tilbudet har vi sittet i to dager og forhandlet om, og derfor er det flere punkter man er enige om. Tilbudet er et resultat hvor det er enighet på noen punkter, men hvor det totalt sett ikke var akseptabelt for redaksjonsklubben, sier hun.

Ikke enige

Ifølge Kampanje skal TV 2-ledelsen ha krevet kutt i spisepauser, kutt i avisabonnement og NRK-lisens og kutt i ferie.

Willand bekrefter at de har sett på muligheten for å kutte i administrative ordninger og lokalavtalene.

- I 2020-prosjektet som vi har stått i det siste året har vi hatt en felles oppgave om å komme fram til løsninger for hvordan vi skal hente ut kostnadskutt uten å redusere antall årsverk i TV 2. Vi har både diskutert lønnsoppgjøret og besparelser i 2020-prosjektet, men vi har heller ikke her kommet fram til noen endringer som resulterer i besparelser, sier Willand.

Hun forklarer at de administrative ordningene og lokalavtalene står som tidligere. Willand presiserer at det er stor usikkerhet rundt TV 2s inntekter i årene som kommer.

Nulloppgjør i fjor

Henrikke Helland, klubbleder for ledaksjonsklubben i TV 2, har tidligere opplyst til Dagbladet at de under TV 2s lønnsforhandlinger i 2016, ble enige om at det ikke skulle være noen lønnsøkning for ledere eller medarbeidere fra 2016 og til 2017.

Olav T. Sandnes, administrerende direktør og sjefredaktør i TV 2, uttalte også at lederne har like rammer for lønnsøkning som resten av TV 2-organisasjonen.

Dagbladet har så langt ikke lyktes i å komme i kontakt med TV 2 eller TV 2s redaksjonsklubb.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer