Lønnsfrys for bankledere

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

«Endelig en finansminister som tør å være frekk og freidig! Dette er det som skjer når venstresiden får bestemme. Det er ikke rett at banksjefer skal tjene mer enn landets overhode! Banktoppene skal ikke sitte og mikse og trikse med aksjer og bonusutbetalinger. boi

«Forbud skal ikke overdrives, men de har sin plass. At en eller annen idiot blir sittende med noen millioner i fanget, er ikke noe stort samfunnsproblem. Verre om mange ressurssvake mennesker blakker seg, og dermed i større grad blir en byrde for samfunnet. Ulf

«Rent populistiske forslag. Det spiller på misunnelse, og det er et sikkert kort i Norge. Begrensning av norske banksjefers lønninger satt opp mot størrelsen på krisepakken er selvsagt helt uten økonomisk betydning.

eh

«Fantastisk modig at de stiller krav til at bankene ikke skal pøse på med store lønnspåslag til sine sjefer. Det er en parallell til det Obama fikk vedtatt i USA, der man har satt tak på $ 500 000 i årslønn til banksjefer i banker som mottar støtte fra staten. Det tilsvarer 3,5 millioner kroner - og som mange vil vite: Alle sjefene i de litt større norske bankene tjener langt mer enn det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer