Lønnsom helg for Oluf - dro inn 750000 kr

BODØ (Dagbladet): Turneen er i gang. Bare i helga omsatte Oluf for 750000 kroner. - Men jeg gjør ikke dette for pengenes skyld, sier Arthur Arntzen .

Denne helga drar Arntzen og Oluf fem smekkfulle forestillinger i Bodø kulturhus. Nær tre tusen bodøværinger la igjen 750000 kroner under turnéstarten i helga.

- Jeg tror vi kunne kjørt femten show på rappen - bare her i Bodø, medgir Arntzen.

Skinnlua for liten

I forestillingen «Det latterlige alvor» gjør Oluf comeback etter fem år i graven. I mellomtida har opphavets intelligens vokst - faktisk så til de grader at «skinnhua» til Oluf ikke passet lenger:

- Jeg måtte la en buntmaker blokke den ut. Hjernekapasiteten min må ha vokst etter ansettelsen som flirosof ved universitetet, skoggerler Arthur. Oluf fra Raillkattlia er en millionbedrift. Men «skinnhua» er den samme som da skikkelsen debuterte for førti år siden.

Arvet etter faren

- Hua é bærre ei skinnlørve, smiler Arthur Arntzen.

- Lua arvet jeg etter far min. Den har sittet på hodet til Oluf i førti år, og på hodet til far min i førti år før det.

Tar showet løs i like stort omfang som «Den fordømte nordlændingen», kan 115 000 nordmenn glede seg til 213 forestillinger med Arthur og Oluf.

«Det latterlige alvor» er blitt en hybrid mellom galningen og opphavsmannen sjøl.

Arthur er først ute. Han får folk til å riste i latter, men er også dypt alvorlig. Han snakker om sin egen fars og mors tragiske skjebner, han stråler med Victor Hugo, søker med Arnulf Øverland og lider med Tor Jonsson.

Etter pause kommer Oluf på scenen. Og han er råere enn noensinne.

Sørover også

- Hvem får oppleve førtiårsturneen, Arthur?

- Jeg spiller i Tromsø den siste uka i oktober. Før jul skal jeg også holde på i Narvik, Skjervøy og Finnsnes. Etter jul fortsetter jeg i resten av Nord-Norge.

- Hva med «søringan»?

- Jeg får se. Hvis jeg antyder fullt kjør, får jeg bare et ras av forespørsler, sier flirosofen.

- Du kunne tjent et tosifret antall millioner hvert år om du ville?

- Ja, hvis jeg hadde ønsket og villet. Jeg blir dagllig bedt om å holde foredrag eller forestillinger. Men jeg gjør ikke dette for pengene. Jeg trenger ikke mer penger, sier Arthur Arntzen.

<B>MOT SUKSESS: </B>Det er forskjell på privatpersonen og scenefiguren.