Lønsomt å være kvinne?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOVEDOPPSLAGET

i Dagbladet 4.5 formidlet følgende forskerspådommer i presens form: «Kvinner tjener best», «Lønnsomt å være kvinne». Slike spådommmer har ingen dekning i norsk virkelighet utfra målestokker som lønn, pensjon, andel av lederstillinger , makt og posisjoner. Tvert om er mangelen på fremgang i likestillingen alment kjent og veldokumentert. Hvor godt da at noen har sett lys i framtidstunnellen - øremerket kvinner! Arbeidslivet er i endring, nå etterspørres relasjonell kompetanse, og det har kvinner, ifølge Knut Fossestøl, redaktør av boka Relasjonsmestrene, som ligger til grunn for den dristige spådommen. Arbeidslivet har vist seg som en bemerkelsesverdig stabil mekanisme for å reprodusere ulikhet mellom kvinner og menn,selv om arbeidslivet i seg selv har gjennomgått store endringer.

For tyve år siden spådde forskerne at overgang fra tradisjonelle hierarkier til flatere og mer nettverksliknende organisasjoner ville fungere karrierefremmende for kvinner. I dag tyder mye på at det er tvert om.

I TYPISKE KVINNEYRKER

, der det «nye arbeidslivets» dyder omsorg og service står i fokus, befordres menn som har valgt utradisjonelt til lederstillinger, mens kvinners angivelig større relasjonelle kompetanse sikrer dem en plass på bunnen.I et velferdssystem under.restrukturering er det utbyttingen, ikke verdsettingen, av kvinners omsorgs- og relasjonsarbeid som springer i øynene. Øvre deler av arbeids- og næringsliv har hittil vist seg ganske immune overfor kvinners kompetanse. Rekrutteringen til ledelse og posisjoner viser at det å være mann fortsatt er den suverent viktigste kvalifiksjon. Fortellinger om at kvinnene er på nippet til å overta tilslører den vedvarende ulikheten og egger menn til forsvar av truede posisjoner. Det lover ikke godt for kvinner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer