Look to Denmark

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

« … skal sikre at dansk forskning er nyskapende og kvalitetsmessig kan måle seg med den beste i verden».

Ambisjonen stammer ikke fra en glanset brosjyre til et overmodig universitet. Den kommer fra intet mindre enn det danske Videnskabsministeriet. Ambisjonen kan virke politisk grandios – måle seg med den beste forskningen i verden?

Målsettingen har grunnlag i solide beslutninger i den danske regjeringen. Ministeriet skal, heter det, skape de riktige rammer for forskningen. Den skal nå internasjonal toppklasse. Den danske statsministeren har satt seg i førersetet for at ambisjonen skal oppfylles. Det er tatt politiske krafttak i form av organisasjonsmessige grep og bevilgninger. Videnskapsministeriet er blant budsjettvinnerne. Det er et mål å styrke de beste forskningsmiljøene. Nytt vitenskapelig utstyr er prioritert. Det er invitert til en sunn og reell konkurranse om forskningsmidlene. Det er reist en berettiget diskusjon om hvorvidt en for stor del av de statlige bevilgningene er knyttet til politisk styring av forskningens innhold og retning. Men hovedmålet er likevel at Danmark skal være konkurransedyktig på den internasjonale arena.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer