Looney Tunes

Heseblesende med Snurre, Daffy og vanlige Hollywood-stjerner.

FILM: Det er med filmer som dette man merker alderen tynge. For dette er en prøvelse for alle som har passert den første barndom. Og vit at det kommer fra en som nylig ga «Oppdrag Nemo» terningkast seks.

Som i «Space Jam» - og «Hvem lurte Roger Rabbit» før den - handler det om kombinasjonen vanlig spillefilm og tegnefilm. En teknisk komplisert prosess som helt sikkert har gitt både regissør, skuespillere og animatører solid hodepine mange ganger. Og det er utvilsomt teknikken som er det beste ved «Looney Tunes: Back in Action».

Historien er som forventet bare en unnskyldning for å fylle halvannen time med visuelle gags. Men mengden tatt i betraktning, er det forsvinnende få av dem som fikk meg til å dra munnvikene oppover. Det er også tett med referanser til både Hollywood, film og billedkunst. Filmens høydepunkt er unektelig Snurre og Daffys vandring gjennom berømte kunstverk.

Dette er i hovedsak en film rettet mot de yngste, og se ikke bort fra at den treffer blink hos dem. At Brendan Fraser, Steve Martin og alle de andre snakker norsk øker også tilgjengeligheten, selv om dubbing av spillefilm er en uting. Så, hvis du gir etter for maset, og mot bedre vitende befinner deg i kinosalen, vil jeg på det sterkeste råde deg å svelge unna et par Paracet i god tid før lyset dempes. Har du lav terskel for sånt, er dette en garantert migreneframkaller.