FINALEKLARE:  I kveld står bandet El Cuero på scenen under MGP-finalen. Forholdet mellom brødrene Brynjar og Håvard Takle Ohr (nummer tre og fire fra venstre) har ikke alltid vært like godt. Nummer en fra venstre er Tommy Reite og Øyvind Blomstrøm.  Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
FINALEKLARE: I kveld står bandet El Cuero på scenen under MGP-finalen. Forholdet mellom brødrene Brynjar og Håvard Takle Ohr (nummer tre og fire fra venstre) har ikke alltid vært like godt. Nummer en fra venstre er Tommy Reite og Øyvind Blomstrøm. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

Løp etter broren med biffkniv i sinne

- Det svartnet. I dag står brødrene i El Cuero på MGP-scenen sammen.

OSLO SPEKTRUM (Dagbladet): I kveld står rockebandet El Cuero på scena i Oslo Spektrum i Melodi Grand Prix-finalen. Kampen står om å vinne billetten til den europeiske finalen i Danmark i mai.

Forrige søndag gikk rockebandet videre til finalen i årets MGP.

Bandet fra Kristiansund består av fire medlemmer, og to av dem er brødre. Selv om samspillet mellom trommis Håvard Takle Ohr og vokalist Brynjar Takle Ohr er på topp i dag, har det ikke alltid vært like rosenrødt mellom søskenparet.

En fredagskveld i 2003 svartnet det for Håvard da de to brødrene møttes på restauranten The Scotsman i Oslo. Han tok en kniv og løp etter broren.

- Det har gått hardt for seg. Vi har delt seng og køyeseng. Vi har hatt mange bandprosjekt, også gikk det i svart. Han sprang etter meg med en biffkniv, sier Brynjar Takle Ohr til Dagbladet.

- Raseri Dagbladet møter bandet backstage rett før finalen starter. De er først ut og har årets eneste rockebidrag med låten «Ain`t no Love In This City no More», som Dagbladets anmelder Anders Grønneberg ga terningkast fire.

De fire bandmedlemmene Håvard, Brynjar, Tommy Reite og Øyvind Blomstrøm har ladet opp med et glass vin, og stemning er god da de forteller om hendelsen for elleve år siden.

- Det var raseri. Jeg vet ikke hva som skjedde. Det var ikke noe hyggelig, men vi flirer av det i dag, sier Håvard Takle Ohr om episoden i dag til Dagbladet.

- Det er over ti år siden, og et tilbakelagt stadie, fortsetter han.

Han husker ikke helt hva som skjedde, men bror Brynjar forteller at kniven ble satt i bordet og at Håvard gikk. De beskriver det som søskenkjærlighet, og forholdet mellom de to brødrene og kollegene er nå bedre enn noen gang.

- Nå elsker vi hverandre, sier vokalist Brynjar.

- Vi er mer eller mindre venner hele tida. Vi krangler jo selvfølgelig også, det skjer i alle band. Vi er veldig ulike. Man skal ha litt drama. Det er ikke så dumt med litt friksjon innimellom, følger Håvard opp.

Bobbysocks-avis Dette er første gang rockebandet El Cuero deltar i MGP, men interessen har vært der i mange år. Allerede da Bobbysocks vant både den norske og europeiske finalen i 1985 fulgte gutta med, og laget en egen Bobbysocks-avis.

Tidligere i mars ga bandet ut sin fjerde plate, «Victors Justice». Dagbladets anmelder trillet fem prikker på terningen, og skrev at han mente at «nå fortjener El Cuero det store gjennombruddet».