Lopez uten innhold

Om kvinnelige psykologer oftere lot seg vise i kroppsnære plagg, kunne de fått status på linje med supermodeller, værdamer eller Jennifer Lopez - denne eiegode thrillerterapeut.

Lopez er sjeldent elskelig i rollen som Catherine Deane, kvinnen som i «The Cell» ufortrødent entrer psyken til en sinnssyk seriemorder i form av klumpen Vincent D\'Onofrio. Naturlig nok, kanskje, ser vi henne også som jomfru Maria. Maria har tatt et kort brevkurs i psykologi.

Eller som Lopez; hennes studier i marken før rollen besto av en time hos en terapeut, noe hun ifølge seg selv rett og slett lærte sinnssykt mye av.

Burde vært stum

En film har et problem når den utelukkende hviler på formen, eller når det åpenbart hadde vært best for alle parter om dialogen var helt fraværende. Skvalderet med betegnelsen «samtaler» i «The Cell» er pinlig intetsigende og hører hjemme i en billig C-film.

Den som vil se en god thriller om forholdet mellom en syk morder og hans jegere, bør se «Nattsvermeren» i reprise. Tematisk er de to filmene like.

Det gjelder igjen å finne et offer før det er for seint. Jennifer prøver altså ved å reise inn i sinnet til en drapsmann i koma. Utenfor står FBI-mannen Peter Novak (Vince Vaughn) og måper.

Spektakulær og tom

I hodet til monsteret har Tarsem Singh skapt spektakulære, kreative, eksotiske og ikke så rent lite ubehagelige landskaper, en anelse spekulative attpå. Definitivt severdige. Hans video- og reklamebakgrunn er tydelig. En sikker og estetisk formsans er ute og går - faktisk i det uendelige. Singh har forelsket seg sånn i sine egne uttrykk at det tar evigheter med Jennifers milde pikestemme og hjelpeløse skuespill før marerittet når sin slutt.

Få vil overraskes over den. Derimot er det overraskende at et opplagt talent som Singh har lagt så liten vekt på å utvikle en grei manusidé ved for eksempel å bygge opp interessante karakterer.

Pent kledde skinnfiller valser rundt. Selv en psykolog trenger mer enn en tangatruse for å engasjere.

<B>SYKT SINN: Inn i et sykt sinn bærer det med Jennifer Lopez i «The Cell».
LITE INNHOLD:</B> Filmen er preget av mye form og lite innhold.