Lørdag spesial

Rune Larsen og NRK Hordaland har fått hånd om NRKs lørdagsunderholdning i sommer. I konkurranse med TV2s «Bykampen» leverer Rune Larsen varene som han skal.

Smittende studioglede, godt humør, velopplagte gjester og masse fengende 60- 70-talls rock skaper en underholdende stund foran skjermen. Selv om Runes seere i sommer trolig tilhører de aldersklassene reklamekanalene gjerne ser at NRK beholder for seg selv.

KrF-salto

I går var Kjell Magne Bondevik gjest i «Larsen Spesial», og gjorde en god figur. Fra han entret programmet gjennom en saltomortale (riktignok i opptak), via en grei debatt om fotball, vold og verdier og til han dro en Taube-låt, helt ok, men ikke noe mer. En sangartist er ikke gått tapt i Bondevik.

Men Rune Larsen hadde mer å by på: såpeskuespilleren Kim Kolstad som popsanger, og kveldens mest positive overraskelse: kabaretgruppa S-M-XL fra Ålesund. Deres nummer «SATS» var en liten perle.

Dette er en jentetrio vi åpenbart kommer til å få se mer til i Underholdnings-Norge.

Gjør jobben

Rune Larsen er en rutinert programleder, og vet hvordan han skal skape kos og hygge i studio. For enkelte er han kanskje det dølleste som finnes, men han har valgt en sjanger han behersker fullt ut. Rune lager det programmet han skal.

NRK radios «Ukeslutt» slapp løs tidligere P4-sjef Svein Larsen på FIFA-leder Per Ravn Omdal. Ut av det kom en ti minutters utskjelling fordi Sør-Afrika ikke ble tildelt fotball-VM. Det ble underholdende radio, men som lytter skulle jeg også gjerne hatt svaret på hvorfor det var bedre at Tyskland fikk VM enn Sør-Afrika. Hvis stor kriminalitet i Sør-Afrika og manglende erfaring i å arrangere store idrettsstevner var utslagsgivende for FIFA, hvorfor kan ikke Ravn Omdal da si det?

Sekvensen ble etterfulgt av en kommentar av NRKs tidligere Afrika-korrespondent Tomm Kristiansen, for øvrig så patosfylt at neppe et studiosete var tørt.

Over grensen

Programleder Kjell Einar Skrede bød også på en debatt om fylkeskommunen, av alle ting mellom Bård Tufte Johansens komifigur Ketil Moslet og Per-Kristian Foss. Denne formen for ekstrem infotainment burde allmennkringkasteren NRK spart oss for. Hva blir det neste? Oluf og Jens Stoltenberg om delprivatisering av Statoil i «Redaksjon 21»?