DEBATT

Debatt: Posten

Lørdagsaviser smaker ikke like godt på mandag

Hvis A-posten forsvinner, kan vi ikke lenger regne med Posten.

POSTEN SPARER: Postbudene leverer ikke lenger post på lørdager, og neste sparetiltak er å slå sammen A- og B-post. Da  kan vi ikke lenger regne med Posten, mener artikkelforfatteren. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix 
POSTEN SPARER: Postbudene leverer ikke lenger post på lørdager, og neste sparetiltak er å slå sammen A- og B-post. Da  kan vi ikke lenger regne med Posten, mener artikkelforfatteren. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Posten er ikke skapt for å gå med overskudd, men for å gå med posten. Kvikkas er skapt for å gå med overskudd, men kanskje ikke for å gå med aviser?

Stortinget går inn for å slå sammen A- og B-post, men ber regjeringen finne gode alternative løsninger for sending av biologiske preparater, medisiner, aviser og forhåndsstemmer før én brevstrøm blir iverksatt.

Vedtaket betyr at Posten ikke lenger vil garantere for når brevet kommer fram; i praksis betyr dette at A-posten blir B-post. Hvis A-posten forsvinner, kan vi ikke lenger regne med Posten.

Forbundsleder i YTF, Jim Klungnes, sier at Posten har vært veldig defensiv i sin tilnærming til omstilling: «De burde utnyttet sin unike posisjon og sitt distribusjonsnett til å nå andre markeder. Det sendes færre brev, men det leveres blant annet stadig flere pakker, matkasser og medisiner til tusenvis av hjem i dag. Den jobben kunne Posten gjort, som uansett er innom så godt som alle hjem hver dag» (Klassekampen 3.11.2016).

Jeg, som utgir et kulturtidsskrift, har alltid tenkt at jeg vil sende det ut på fredag hvis jeg får en bestilling onsdag eller torsdag. Lørdag er en fin dag å lese. Men hvis jeg sender det på fredag nå, kommer det ikke fram før mandag, og det er en veldig travel dag. Etter at det ble slutt med postombæring på lørdager, må jeg sende det torsdag for at de skal få det på en fredag, som også er en fin dag å lese tidsskrift, men ikke så bra som lørdag. Snart må jeg sende det på onsdag for at det skal komme fram på fredag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer