Lørdagssjarmøren

Han var en liten kvikkas som løp rundt i mørk dress og var hele Norges Martin. Nå har den lyse luggen falt for saksa, og de spesialsydde dressene er blitt for små. Martin har forlatt rampelyset og reist til Kina for å lese lekser i stedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Da jeg kom til Kina med det blonde håret og midtskill, trodde alle jeg var en jente, forteller Martin Sørensen (16).

Gullgutten utbasunerte skråsikkert at han skulle bli skuespiller etter suksessen som Tande-P.s lille hjelper i «Tande På programmet» høsten 1992 og i «Klar ferdig jobb» året etterpå. Men nå har han altså flyttet til Beijing, hvor han bor sammen med far og mor.

- Det går ganske dårlig med TV-karrieren i Kina. Kinesisk såpeopera er liksom ikke tingen, ler han.

- Da jeg var tolv år, spurte foreldrene mine om jeg ville flytte til Kina, og jeg sa ja. Vi skulle være borte i to år, men nå går vi løs på det fjerde. Neste år skal vi hjem.

Rikskjendis

Martin var med i et av NRKs mest sette underholdningsprogram. Hver lørdag, i beste sendetid, var han på skjermen. Sannsynligvis er det den mest effektive måten å bli rikskjendis på i Norge.

- Til og med nå, seinest i går faktisk, kom det en eldre dame bort til meg. «Er det ikke du som er kameraten til Tande-P.?» spurte hun. Jeg savnet all oppmerksomheten da jeg sluttet i NRK. I Beijing var det ingen som kjente meg igjen, og jeg kjente ingen. Det er så mye lettere når folk kommer bort til deg, sier Martin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer