LOREEN x 5: Fire dansere er kledd ut som Loreen og skal vise henne i ulik alder. Men artisten legger lista høyt med et krevende show. Foto: NTB Scanpix
LOREEN x 5: Fire dansere er kledd ut som Loreen og skal vise henne i ulik alder. Men artisten legger lista høyt med et krevende show. Foto: NTB ScanpixVis mer

Loreen sliter før MGP: - Da kan jeg like gjerne drite i det

Er redd budskapet ikke når fram.

Lørdag er den nok en Melodifestival/schlager-delfinale i Sverige, eller Melodi Grand Prix på norsk. Helgas delfinale går i den svenske byen Skellefteå.

Men den svenske MGP-oppkjøringa går ikke helt etter planene, ifølge Aftonbladet.

Budskapet er viktigst

33-åringen deltar med låta «Statements», som blir beskrevet som et «modig comeback» av Expressen.

- Om budskapet ikke kommer fram, da kan jeg like gjerne drite i det, sier hun etter gårsdagens prøver.

Hennes tre minutter på scenen er et velregissert show der lyd, bilde, koreografi, dans og sang må sitte hundre prosent for at budskapet skal komme fram, skriver avisa. Budskapet omtales som noe skjult, men for å få fram den meningen artisten ønsker, må alt klaffe.

VANSKELIG: Aftonbladet skriver at Loreen sliter med å gjennomføre «Statements», som hun deltar med i den svenske MGP-delfinalen i helga. Den er også vanskelig å forstå, og bør utstyres med bruksanvisning, mener avisa. Bildet er fra prøvene i går. Foto: NTB Scanpix
VANSKELIG: Aftonbladet skriver at Loreen sliter med å gjennomføre «Statements», som hun deltar med i den svenske MGP-delfinalen i helga. Den er også vanskelig å forstå, og bør utstyres med bruksanvisning, mener avisa. Bildet er fra prøvene i går. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det er litt frustrerende nå, for det er så mye som skal klaffe, sier hun til avisa.

Politisk eller ikke

Loreens fire dansere skal kles opp som henne i forskjellig alder og ha parykker for å likne henne mest mulig. Sceneshowet bygger på kampen mellon det onde og det gode - med utstrakt bruk av historiske fotografier - blant annet et kjent svensk bilde fra en demonstrasjon i Växjö 1985 der en kvinne slår en nynazist med sin håndveske.

Men hun avviser at låta og showet er politisk.

- Nei, det er noe større enn politikk. Det handler om humanisme, om alle typer fordommer, forskjeller mellom svart og hvitt, mellom homo og hetero - om alle slike ulikheter, sier hun.

«Krever bruksanvisning»

Aftonbladets kommentator Markus Larsson mener at hun gjør det vanskelig for seg selv og mener som hun gjør alt for å tape.

«Framføringen krever nesten en bruksanvisning», skriver han i en kommentar:

«Bidraget kommer antakelig til å dele publikum i to. Akkurat som det skal være. Men jeg vil ikke pantsette huset mitt på at hun går videre til finalen».

Loreen deltok og vant den europeiske finalen i 2012 med «Euphoria». Og så vakte hun oppsikt da hun stilte i bar overkropp på scenen under Melodifestivalen for to år siden.