Lorentzen tapte mot Eia i PFU

Omstridte «Hjernevask» i Pressens faglige utvalg i dag.

FRIKJENT: Harald Eia laget det mest diskuterte TV-programmet denne våren, men forsker Jørgen Lorentzen følte seg dårlig behandlet. Nå er Eia frikjent for sine metoder. Foto: Nina Hansen
FRIKJENT: Harald Eia laget det mest diskuterte TV-programmet denne våren, men forsker Jørgen Lorentzen følte seg dårlig behandlet. Nå er Eia frikjent for sine metoder. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Og konklusjonen var klar klokka kvart på elleve i formiddag: NRK og Harald Eia har ikke brutt god presseskikk.

- De små svakhetene er ikke tilstrekkelig sett opp mot programmets styrke, sier PFU-medlem, Aftenpostens sjefredaktør Hilde Haugsgjerd.

Men utvalget mener likevel at de innklagede «Hjernevask»-programmene med Jørgen Lorentzen utvilsomt er «tendensiøse i sin fremstilling, i disfavør klageren».

«NRK har ikke bestrebet seg på å gi et nyansert bilde av klagerens synspunkter. Det er samtidig et faktum at pressen må forenkle, alt kan ikke tas med, noe som kan være ekstra krevende i forbindelse med omtale av forskning, ettersom den gjerne inneholder en rekke reservasjoner. Selv om NRK kunne tatt med flere av klagerens uttalelser, må det avgjørende i en presseetisk vurdering være hvorvidt meningsinnholdet er endret av klippingen», skriver PFU i si endelige uttalelse.

Utvalget svarer nei på dette spørsmålet.

• Les hele uttalelsen her.

Mente seg kryssklippet Pressens faglige utvalg begynte behandlingen av kjønnsforsker Jørgen Lorentzens klage mot TV-serien «Hjernevask» klokka halv ti i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer