Los Lobos til farmen

Down On The Farm-festivalen lar seg ikke knekke på tross av flere års motgang. 1. til 4. september gjennoppstår festivalen med Los Lobos og Ulf Lundell øverst på plakaten.

Down On The Farm har aldri vært nedlagt, men den country- og roots-fokuserte festivalen har flere ganger vært nede for telling. I fjor var det trist og glissent i Halden da Buck Owens trakk seg, og primus motor Tom Skjeklesæther ikke klarte å stable på beina et nytt trekkplaster. Men Down On The Farm har på mirakuløst vis overlevd de siste åras underskuddsarrangementer.

- Vi er gjeldfrie, melder Skjeklesæther og legger fram årets program.

Den store attraksjonen er tex-mex-rockerne Los Lobos som inntar Halden Ishall 25 år etter at de ble dannet i Los Angeles. Bandet har ikke vært i Norge på en årrekke. På samme scene samme kveld - lørdag 4. september - står Johnny Dowd. 50-åringen fra Texas vakte blant annet oppsikt med fjorårets minimalistiske, hjemmesnekra CD «Wrong Side of Memphis».

Avslutter turneen

Dagen i forveien er det Ulf Lundell og Midnight Choir som topper i ishallen i Halden.

Lundell, som har brukt de siste par årene til å befeste sin posisjon som den skandinaviske urrockeren, avslutter sommerens maratonturné med Down On The Farm-konserten.
Midnight Choirs opptreden blir en slags premiere; de gjør sin første konsert med strykekvartetten som vil følge koret rundt på høstturné i regi av Rikskonsertene.CD-lansering


Ellers blir det klubbkonserter i Halden sentrum med blant annet Madder Rose og tidligere Long Ryders-gitarist/vokalist Sid Griffin og hans band The Cole Porters.

Arrangør Skjeklesæther lanserer også albumet «Froozen» med totalt 26 nordiske artister i den alternative country-sjangeren. Vel ti av disse, blant annet Bönkers, 5:56, Tumbleweed, Onkel Tuka og Elmer, opptrer på en egen Froozen-klubb under festivalen.