DEBATT

Debatt: Syria

Løse tråder om Human Rights Watch

Er al-Qaida og IS som samarbeidspartnere av HRW å regne?

SVARER: Kari Jaquessons uttalelser om Syria har vakt oppsikt. Her svarer hun på  det hun mener er forsøk på å diskreditere og avfeie henne. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SVARER: Kari Jaquessons uttalelser om Syria har vakt oppsikt. Her svarer hun på  det hun mener er forsøk på å diskreditere og avfeie henne. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I forbindelse med et intervju 13.mai om min reise i Syria, har Dagbladet innhentet kommentarer fra Al-Qaida-sympatisør Pål Refstad og visedirektøren i Human Rights Watch, Ole Solvang. Begge avfeier og forsøker å diskreditere meg.

Solvang kommer med påstander som utløser en rekke spørsmål. Solvang sier at han har besøkt og operert i områder kontrollert av al-Qaida (Jabhat al-Nusra) og IS flere ganger i løpet av krigen. Når var du der sist og hvordan reiste du inn?

Leger uten Grenser og andre hjelpeorganisasjoner vurderte disse områdene som så farlige at de trakk ut sine egne ansatte for flere år siden. Hvorfor regnes det som trygt for deg? Hvem sto for beskyttelsen og hvem skulle du beskyttes fra? Er al-Qaida og IS som samarbeidspartnere av HRW å regne? Du forteller at «HRW undersøker rutinemessig om sykehusene ble brukt til andre ting». På hvilken måte og av hvem gjøres dette? Hvilket sykehus ble inspisert av deg personlig «like etter et angrep»? HRW «kommuniserer regelmessig med White Helmets» (WH) og insisterer på at de er «nøytrale».

Hva legges i begrepet? På hvilken måte er følgende fakta med i vurderingen før dere konkluderte denne «nøytraliteten». De er skapt av en britisk aktør innenfor militærindustrien så sent som i 2013, har et budsjett på flere hundre millioner dollar og finansieres av USA (USSTATE DPT) , Storbritannia (WIKI) m/flere, de samme som ønsker regimeskifte i Syria. Et betydelig antall av deres «hjelpearbeidere» opptrer bevæpnet på bilder og videoer, i og ute av WH-uniform.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer