Løser han Shakespeares store hemmelighet?

I kveld får vi kanskje svaret.

PÅ JAKT: Petter Amundsens leting etter hemmelige skatter følges på History Channel i kveld.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
PÅ JAKT: Petter Amundsens leting etter hemmelige skatter følges på History Channel i kveld. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

I over 10 år har Petter Amundsen lett etter, og funnet, koder og hemmelige beskjeder i Williams Shakespeares skrivning.

Hans funn og teorier er blitt fulgt av media, blant annet gjennom tv-serier, dokumentarfilmer og boka «Organisten» av Erlend Loe.

Amundsen mener blant annet å ha bevis for at William Shakespeares verker ikke er skrevet av forfatteren selv, og at de inneholder et skattekart til en skjult skatt.

Den til nå siste etappen i Amundsens skattejakt kan du se på norsk TV i kveld.

Skjulte skatter
Det er på øya Oak Island at Amundsen mener skatten skal være begravd. På History Channel klokken 22 i kveld kan vi bli med inn i Amundsens verden av skjulte koder og skattekart. 

- Vi kommer mye nærmere løsningen til alt dette, sier Amundsen, før han skynder seg å legge til:

- Men vi kommer ikke i mål. Ennå.

- Hva tror du egentlig ligger begravd på Oak Island?

- Tre ting. Shakespeares manuskripter, menoraen og paktens ark. Trolig begravet av en tidlig utgave av frimurerne.

Kalles virkelighetens Robert Langdon
Dette er ikke første gang Amundsen tiltrekker seg internasjonal oppmerksomhet. Organisten fra Oslo har blant annet fått flere filmtilbud.

- Men ingen seriøse nok til at det har blitt noe ut av det, sier han.

- Men det er litt sånn Bjørn Beltø og Da Vinci Koden over alt dette, ikke sant?

- Ja, ja, ja. En professor sa en gang at Dan Brown ikke var verdig å knytte skolissene mine. Den kommentaren holder jeg høyt, ler han.

Fryst ut
I etterkant av innspillingene forrige sommer har ting i midlertid ikke gått så glatt for Amundsens Shakespeare-prosjekt. Han kan avsløre at han er fryst ut av skattejakten på Oak Island.

- Jeg ville gjerne ha med en arkeolog og sånt, snakket med de lokale myndighetene, ja, prøvde gjøre ting litt ordentlig. Det likte de som eier grunnen der dårlig. Så nå er jeg persona non grata. Det er selvsagt veldig frustrerende.

- Hvor sikker er du på at det faktisk er en skatt på Oak Island, og at Shakespeare ledet deg dit?

- Når jeg er kald, og holder følelsene ute så er jeg veldig sikker. Men så, om jeg slipper følelsene inn, så virker det litt absurd at Petter fra Norge skulle klare å knekke alle disse kodene.

- Jeg føler meg tross alt veldig ordinær. Tanken på at jeg skulle avsløre alt dette er jo voldsom.

«The Curse of Oak Island» ser du på History Channel i kveld klokken 22.

BLE BOK: Forfatter Erlend Loe (t.v.) og organist Petter Amundsen presenterer boka Organisten, som presenterer Amundsens teorier. Foto: Nina Hansen/Dagbladet
BLE BOK: Forfatter Erlend Loe (t.v.) og organist Petter Amundsen presenterer boka Organisten, som presenterer Amundsens teorier. Foto: Nina Hansen/Dagbladet Vis mer