TETT: Metro Goldwyn Mayers ikoniske logo, nær virkeligheten. Svært nær.
TETT: Metro Goldwyn Mayers ikoniske logo, nær virkeligheten. Svært nær.Vis mer

Løvesommer

Min skolestil fra sommeren 2014.

Meninger

PÅ KORNET: Hvis jeg hadde begynt på skolen igjen etter ferien, så hadde jeg hatt en skikkelig god skolestil på lager. Det føles bortkasta å brenne inne med den, så her går:

Sommeren min har vært veldig fin. Vi leide en hytte i to uker, været var fint. Etterpå var vi en uke hos tanta til kona mi i Arendal, som er veldig snill. Været var fortsatt godt. Og da fikk vi dratt til DYREPARKEN I KRISTIANSAND! Sommerens høydepunkt. Helt uironisk. For vi fikk se på LØVENE!

For meg er det imponerende i seg selv at parken har løver. På våre breddegrader. Så mine forventninger var egentlig innfridd allerede der. Men løveopplevelsen hadde en bratt, og jevn, stigning derfra. Først ble jeg imponert over innheng-ningen. Den er laget slik at en jeep liksom har kræsja inn i gjerdet, så du kan sitte inni den og se på løvene. Som om du var på safari. Love it. Rett overfor jeepen hadde de lagt en stor, flat «Løvenes konge»-stein, som en hunnløve passende nok hadde lagt seg ned på - slik at hun skuet utover landskapet. Det var i grunn nok for meg. Dagen var gjort. Med stoppet ikke der. Ut av buskene stormet først én, så enda én stor hannløve. De løp ved siden av hverandre, og dunket de godt over 150-kilostunge kroppene lekent inn i hverandre før de deiset ned i gresset og rullet rundt på ryggen under skyggen av et tre.

Jeg har litt vanskelig for å beskrive akkurat hvor eksaltert jeg var på dette tidspunktet. Og det GA SEG IKKE DER. Etterpå gikk vi inn i en gang med gitter på tre sider - gjennom innhengningen. Der hadde det dannet seg kø, og det viste seg at det var fordi en av hannløvene sto tett inntil gitteret og snerret til de forbipasserende. Brølte når de tok bilder, «Metro Goldwyn Mayer»-aktig(ish). Og, kjære leser. Det stoppet ikke der. Oppå taket, av gitter, lå ei hunnløve. Og spiste på restene av en fot, med klove. Den gnagde, glefset og koste seg. Det var sommeren min. Fanget også fisk og krabber. Vi hadde krabbeløp, to av dem satte seg fast mellom plankene på brygga, men vi klarte å redde dem.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.