DEBATT

Brudd på menneskerettighetene:

Løslat Gui Minhai

Kina må stanse de fremprovoserte tilståelsene og løslate foreleggeren Gui Minhai nå!

GUI MINHAI: Demonstranter henger opp bilder av den da savnede foreleggeren Gui Minhai under en protest i Hong Kong i 2016. Foto: Vincent Yu / AP Photo / NTB scanpix
GUI MINHAI: Demonstranter henger opp bilder av den da savnede foreleggeren Gui Minhai under en protest i Hong Kong i 2016. Foto: Vincent Yu / AP Photo / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.

Av PEN International, PEN America, English PEN, Hong Kong PEN, Svenska PEN, Norsk PEN, Dansk PEN

Da kinesiske myndigheter, for tredje gang, tvang den varetektsfengslede svenske statsborgeren Gui Minhai til å møte pressen sa forleggeren «Når jeg ser tilbake, ser jeg at jeg har blitt brukt av Sverige som brikke i et spill; mitt gode liv er ødelagt og jeg kan aldri mer stole på svenskene.»

Nok en gang viser Kina forakt for internasjonale konvensjoner og grunnleggende menneskerettigheter, blant dem retten til en rettferdig rettssak.

«Intervjuet» fulgte et velkjent mønster ved at kinesiske myndigheter forsøkte å avlede oppmerksomheten bort fra sin grovt manglende respekt for rettssikkerhet, gjennom offentlig å sette enkeltmennesker i et dårlig lys. Listen over kinesiske myndigheters brudd på menneskerettigheter og internasjonale konvensjoner er i Gui Minhais tilfelle opprørende og lang.

Gui Minhai ble den 17. oktober 2015 bortført fra sitt feriehus i Thailand av sivilkledd kinesisk politi. I lang tid etter bortføringen fantes det ingen tilgjengelige opplysninger om hvor han befant seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer