Løsning i «Beatles»-saken

Sagt seg villig til å endre skuespillerkontrakten i tråd med tariffavtalen.

SIGNERT KONTRAKT:  Hauk Heyerdahl, skuespiller og leder i Skuespillerforbundet. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
SIGNERT KONTRAKT: Hauk Heyerdahl, skuespiller og leder i Skuespillerforbundet. Foto: Anders Grønneberg / DagbladetVis mer

(Dagbladet): På søndag skrev Dagbladet om en mulig boikott av produsent Storm Rosenberg AS, som står bak den kommende spillefilmen «Beatles», som er basert på Lars Saabye Christensens bok.

Hauk Heyerdahl, leder av Norsk skuespillerforbund, reagerte på hvordan produsent Storm Rosenberg AS opererte med skuespillerkontrakter. I en pressemelding fra forbundet sa Heyerdahl at filmprodusenten opererer «bevisst med tariffstridige skuespillerkontrakter».

Heyerdahl var selv blitt tilbudt en rolle i filmen, men sa at han ikke kunne undertegne kontrakten slik den var.

Løsning i saken Nå kan imidlertid Norsk Skuespillerforbund melde om en løsning i saken, ifølge en pressemelding.

I løpet av helgen sa produsenten seg villig til å endre sitt avtaleformular i tråd med tariffavtalen, og i går ble en kontrakt signert av partene.

- Jeg er glad for at dette nå har fått en løsning, sier forbundsleder Hauk Heyerdahl i pressemeldingen.

Ifølge pressemeldingen forutsetter Norsk Skuespillerforbund at alle produsenter som er medlem i Produsentforeningen følger tariffavtalene, og vil følge nøye med på tv- og filmkontrakter i fremtiden.

- Vurderte boikott Ifølge den første pressemeldingen var Heyerdahl tilbudt en kontrakt som selvsending næringsdrivende, og at denne inneholdt formuleringer i strid med bestemmelser i tariffavtalen. Han konfronterte produsenten med at han ville være arbeidstaker og dermed beskyttet av tariffavtalen.

Advokat og generalsekretær i NSF, Eirik Djønne, uttalte at det ikke er opp til den enkelte produsent å lage egne avtaler i strid med tariffavtalene, og at Skuespillerforbundet ville vurdere boikott av Storm Rosenberg AS om ikke produsenten presiserte at tariffavtalens bestemmelser ville følges.