Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Lost»-bok setter klatrerekord

En av USAs mest solgte.

(Dagbladet.no): I suksesserien «Lost» finner en av karakterene et bokmanus i restene etter flyet som krasjer på en øy i Stillehavet.

Boka er signert Gary Troup, en av de savnede passasjerene på Oceanics flyvning 815.

Nå har forlaget Hyperion utgitt boka under tittelen «Bad Twin».

Episoden der boka dukker opp, ble vist på amerikansk tv onsdag. Det førte til at boka klatret fra 311. plass til 14. plass på Amazons bestselgerliste.

Skjærsild

Etter svindelavsløringene av J.T. Leroy og James Frey velger forlaget selv å slå fast at boka er fiksjon.

- «Bad twin» er fiksjon. Alle navn, karakterer og hendelser er funnet på og forfatteren selv er en oppdiktet person, skriver forlaget ifølge Dagens Nyheter.

Hyperion eies av Disney, akkurat som tv-kanalen ABC som sender «Lost».

LESER BOKA: Karakteren Sawyer drar boka «Bad Twin» ut av vrakrestene. Han spilles av Josh Holloway. Foto: SCANPIX
LESER BOKA: Karakteren Sawyer drar boka «Bad Twin» ut av vrakrestene. Han spilles av Josh Holloway. Foto: SCANPIX Vis mer

En fanskapt teori om «Lost»-serien er at øya der passasjerene har strandet, er skjærsilden. Boka støtter opp under denne teorien, skriver USA Today:

Gary Troup er et anagram for «purgatory», som betyr skjærsild.

Flere bøker

I serien leser karakteren Sawyer manuskriptet. Han beskriver den som en detektivroman. Under forfatternavnet på coveret står det: «His Final Novel Before Disappearing on Oceanic Flight 815.»

Bak på boka står det en notis fra forlaget om «forfatteren og hans medpassasjerer umulig kan ha overlevd denne katastrofen.»

Coveret viser også at Troup har utgitt boka «The Valenzetti Equation», som skal handle om en matematisk likning som kan forutsi apokalypsen.

Denne boka kan ikke kjøpes, men likningen blir diskutert på nettsida valenzettifoundation.org, en side som også linker til det fiktive flyselskapet Oceanic Air.

«Lost»-bok setter klatrerekord
SKREVET I SAND: Coveret til boka «Bad Twin» står det at boka er hans siste roman før han forsvant på Oceanics flyvning 815 fra Australia til Los Angeles i 2004.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling