Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lost Highway

Ikke noe er mer naturlig enn at David Lynch har kalt inn den industrielle rockens sorte greve, Nine Inch Nails-sjef Trent Reznor, for å sette sammen filmmusikken til sitt siste epos, «Lost Highwayü.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Reznor er både produsent og utøver på dette soundtracket.

Sammen med NIN leverer han den glimrende «The Perfect Drugü, et hvesende og hardslående lite monster av en hit-låt som MTV allerede har kastet seg om halsen på.

Om mulig enda mer besnærende er Marilyn Mansons Reznor-produserte versjon av Screaming Jay Hawkins-klassikeren «I Put A Spell On Youü. Her er det bokstavelig talt en direkte linje mellom 50-tallsrockens versting og hans «arvtagerü på 90-tallet. Manson er for øvrig i melodisk og bestialsk toppform på denne låta. Bra er også Smashing Pumpkins i deres lavmælte «Eyeü. David Bowie på sin side viser at han ikke er patetisk moderne, slik mange anmeldere vil ha det til for tida, men rett og slett moderne, vital og utforskende, slik han skal være, i «I'm Derangedü. Rammstein på sin side er militært brutale på en Laibach-heftig måte.

Totalt sett er «Lost Highwayü en musikalsk motorvei som veksler mellom det neddempede og det knallharde. Men som i Lynch' filmer er grunntonen den samme hele veien; det skremmende dystre og de ravnsvarte stemninger er fortsatt rådende i «Twin Peaksü-herrens univers.

Anbefales for menn og kvinner som tør å innrømme sin dragning mot det mørke.

Hele Norges coronakart