LAVMÅL: Episoden hvor Jack drar til Phuket, flyr drage og får seg tattis var den verste «Lost»-episoden, ifølge Damon Lindelof og Carlton Cuse.
LAVMÅL: Episoden hvor Jack drar til Phuket, flyr drage og får seg tattis var den verste «Lost»-episoden, ifølge Damon Lindelof og Carlton Cuse.Vis mer

«Lost»-skaperne: - Dette var den verste episoden

Jack på sydentur.

(Filtermagasin.no): I år er det ti år siden seriemysteriet «Lost» begynte å rulle over skjermen. 

I den anledning
 melder The AV Club at magasinet Esquire har tatt en lengre prat med seriesjefene Damon Lindelof og Carlton Cuse.

En av tingene de blir spurt om er hvilken episode av «Lost» de angrer aller mest på.

Innen «Lost»-fanbasen er det gjerne episoden som fokuserte på de forhatte rollefigurene Nikki og Paulo som trekkes frem, og også Cuse synes den er dårlig.

- Det er et eksempel på en historieidé vi angra på etter at vi hadde satt den i gang.

Imidlertid er ikke denne episoden de to angrer mest på, men derimot en hvor Jack (Matthew Fox) har et flashback til en sydentur.

- Så desperate var vi - Episoden hvor Jack får tatoveringer i Thailand. Jeg krymper meg av den, når han driver med drageflyvinga på stranda. Det var ikke vårt beste arbeid. Vi brukte de ekte tatoveringene til Matthew Fox. Så desperate var vi.

Episoden kom i tredje sesong av serien, den siste sesongen før man gjorde det dristige valget med å skifte fra flashback til flashforward.

- Den historien ble veldig viktig da vi skulle overbevise ABC om at vi burde avslutte serien. Vi sa «ok, så dette er sånn flashbackene ser ut nå, så det er antagelig en god idé om vi finner ut hvor mye lenger denne serien skal vare.»

Tatoveringene, Nikki og Paulo er ikke de eneste tingene seriesjefene angrer på.

- Vi gjorde 121 timer med «Lost». Kanskje var 15 eller 20 av dem under pari, på grensa til dritt, sier Lindelof.

- Det ville vært fint å kunne late som at de episodene aldri skjedde, men jeg synes det er kult at vi fortsatt snakker om Nikki og Paulo. Noen ganger er tabben, den tingen som ikke var bra, det som blir en del av arven til en serie som vår.

Løse tråder «Lost» ble etter hvert kjent for historietråder som hang i løse lufta og nye mysterier som ble introdusert i stedet for å svare på gamle spørsmål.

Kanskje kan endel av det tilskrives måten Cuse og Lindelof jobba på.

- Mange ganger tror jeg vi malte oss inn i et hjørne med vilje, sier Cuse.

- Som Damon pleide å si: «Vel, da får vi bare rusle opp langs veggen».

Nå om dagen er for øvrig Carlton Cuse i gang som seriesjef for Guillermo del Toros vampyrserie «The Strain», mens Damon Lindelof snart slipper sitt åndelige HBO-mysterie «The Leftovers».