Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Lost»-spillet endte opp i Narvik

Skal tv-serien på besøk til Norge også? Se video!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I forrige sesong av den populære tv-serien «Lost» fant de strandede hovedpersonene en informasjonsvideo, som viste seg å inneholde klipp fra Narvik.

Bildene, som viste kommunehuset i Narvik, satte igang en stor diskusjon blant norske fans om hvorvidt serien etterhvert ville bevege seg til Norge.

I et nylig avsluttet nettspill styrkes denne teorien, melder VG Nett.

Interaktivt spill

Som en oppkjøring til seriens tredje sesong, som hadde USA-premiere i forrige uke, lanserte TV-kanalen ABC et multimedialt spill som kaster nytt lys over «Lost»-verdenen.

Ved å lytte på podcaster, surfe på nettet, ringe en rekke telefonnummere og oppsøke informasjon på andre måter, kunne spillerne følge hovedpersonen Rachel Blake på jakt etter sannheten om den mystiske «Hanso Foundation» og deres «Dharma Initiative».

Denne jakten endte opp i, ja nettopp, Narvik. Rachel fikk samtidig vite at hun er tettere knyttet opp mot Alvar Hanso, mannen bak organisasjonen, enn hun tidligere visste om.

Stunt på «nerdemesse»

POPULÆRE: Over 600.000 nordmenn følger med på TV-serien «Lost». Vil noe av handlingen utspille seg i Norge? Foto: TV NORGE
POPULÆRE: Over 600.000 nordmenn følger med på TV-serien «Lost». Vil noe av handlingen utspille seg i Norge? Foto: TV NORGE Vis mer

Det hele startet med at noen mystiske TV-reklamer for «Hanso Foundation» dukket opp under «Lost»-sendinger i USA og England i vår. Hjemmesidene til selskapet viste seg imidlertid å være hacket av en person ved navn «Persephone», som senere ble avslørt som Rachel Blake.

Skuespilleren bak den fiktive kvinnefiguren gjorde et overraskende stunt på «nerdemessen» Comic-Con, noe som ble fanget opp på video og lagt ut på YouTube. Senere kunne man også følge Blakes ledetråder på bloggen hennes.

Det interaktive spillet har i etterkant blitt kritisert for ikke å avsløre nok, samt at det ble lagt mer vekt på kommersielle interesser enn å underholde fansen.

På norsk tv neste år

I tredje sesong av «Lost» vil vi få oppleve nye og hittil ubeskrevne sider ved den mystiske øya, og stifter blant annet bekjentskap med en ny hovedperson.

Selv om tredje sesong av «Lost» er i full gang i USA nå, må norske tv-seere vente til over nyttår før TV Norge setter igang sendingene.

SE OGSÅ: Bilder av «Lost»-stjernene!

FIKTIV: Hovedpersonen i «The Lost Experience», Rachel Blake.