Lot du deg lure av dagens meste delte nettsak?

Slangesak varslet om risiko for «dødskamp mellom penis og toalettslanger». Pressegeneralen kaller saken «viralt vås», men snart har 150 000 nordmenn lest den.

BARE TULL: 10 000 mennesker har delt saken om hordene med slanger som angivelig er å finne i norske toaletter om dagen, grunnet det milde været. Saken er bare oppspinn. Foto: Anita Arntzen, Dagbladet / Skjermdump E-avisa
BARE TULL: 10 000 mennesker har delt saken om hordene med slanger som angivelig er å finne i norske toaletter om dagen, grunnet det milde været. Saken er bare oppspinn. Foto: Anita Arntzen, Dagbladet / Skjermdump E-avisa Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norges mest delte nettsak tirsdag er E-avisas oppslag om «rekordmange tilfeller av slanger i toalettet forrige uke».

10.500 ganger er saken delt, og en rekke skrekkbilder av slanger i toalettskåler gjør artikkelen smått utrivelig lesning for den jevne nordmann. 

Men, saken er bare tull. Norske toalett er like trygge som før, og første hint finnes i kategoriene saken ligger under, nemlig «humor» og «underholdning».

Skylder på mildvær Dernest kan ei litt kritisk nese ane en smule grums når «Drifts og kommunikasjonsansvarlig Otto R. Mathisen i Norges orm- og slangeinstitutt er sjokkert over omfanget» av slanger i norske toaletter, som saken hevder. 

For ordens skyld: Det er ingenting som heter Norges orm- og slangeinstitutt. 

Ifølge saken er det milde høstværet skylda i at slanger og huggormer nå trekker inn i kloakkrørene våre, og beste triks for å holde dem unna er å vaske doskåla skikkelig. 

Eavisa skriver også på egne sider at «nyhetene» som presenteres ikke skal tas seriøst.

«Eavisa er en underholdningside med fokus på satire og humor. Siden er kun ment og skrevet for å underholde samt sette satiriske og ironiske vinklinger på samfunnskritiske saker. Ingen «nyheter» eller bilder bør tas bokstavelig eller seriøst» slår nettsida selv fast.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer