Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

50 Cent

Lot fansen betale med bitcoin i 2014. Nå har 50 Cent all grunn til å glise

Var tidlig ute med kryptovaluta.

BITCOINGLIS?: Skuespiller og rapper Curtis «50 Cent» Jackson kan ha så mye som 700 bitcoins «liggende». Foto: REUTERS/Eric Gaillard/NTB Scanpix
BITCOINGLIS?: Skuespiller og rapper Curtis «50 Cent» Jackson kan ha så mye som 700 bitcoins «liggende». Foto: REUTERS/Eric Gaillard/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): I 2014 ga artist og superstjerne Curtis «50 Cent» Jackson ut albumet «Animal Ambition». Et prosjekt som i hip-hop-kretser ikke står igjen som særlig genialt, men i dag kan det vise seg at entreprenøren, viden kjent for sin kapitalteft, likevel gjorde en genistrek et sted langs veien.

50 Cent lot nemlig fansen kjøpe «Animal Ambition» med den da ganske så ukjente valutaen bitcoin, ifølge en fire år gammel artikkel fra Tech Chrunch.

Kan tjene millioner

Nå omtaler blant annet Forbes, The Guardian og Tech Chrunch via TMZ at 50 Cent angivelig raket inn til sammen rundt 700 bitcoins i 2014, og at han skal ha latt dem ligge. Det kan ha lønnet seg.

I 2014 var verdien på bitcoinkisten til 50 Cent på rundt 400 000 dollar, rundt tre millioner kroner i dagens kurs. I dag er 700 bitcoins verdt 7,7 millioner dollar, skriver Tech Crunch. Det vil si nesten 60 millioner kroner.

50 Cent ble den gang kreditert som en av de første artistene til å tenke i de baner, og omtaler nyheten og teften, passende nok, kryptisk via bildepublisering og kommentarfelt på Twitter og Instagram:

- Ikke verst for en unge fra sørsiden (av Jamaica, Queens, New York red. anm. ). Jeg er veldig stolt av meg selv, og hadde helt glemt at jeg gjorde det der, kommenterer Jackson.

Slo seg konkurs

Pengene kan komme godt med. I juli 2015 begjærte rapperen seg konkurs, og i 2016 møtte han i retten i delstaten Connecticut etter at ulike kreditorer hadde lagt inn krav på rundt 200 millioner dollar.

Blant kreditorene var kvinnen Lastonia Leviston som av retten ble tilkjent rundt 50 millioner kroner i oppreisning, etter at Jackson i 2009 publiserte en sexvideo på sin egen nettside, hvor Leviston medvirker, mot hennes vilje og viten.

Publiseringen var et framstøt i den tidligere rivaliseringen mellom Jackson og rap-konkurrenten William «Rick Ross» Roberts. Kvinnen er eks-kjæresten til Roberts. Retten godtok en femårig nedbetalingsplan fra 50 Cent, men forretningsmannen har antagelig likevel nok til smør på brødskiva.

Vellykket forretningsmann

Hundrevis av millioner av avspillinger på diverse strømmetjenester viser at musikkatalogen til rapperen fra New York fortsatt holder seg varm.

I 2007 ble energivannmerket Vitamin Water solgt til Coca-Cola, og Jacksons aksjeandel sørget for 100 millioner dollar til rapperen.

50 Cent fikk sitt store gjennombrudd i 2003 med albumet «Get rich or die tryin'», som inneholder en rekke klassiske raphits som «Wanksta», «In da club» og «P.I.M.P.». De siste åra har han slått seg opp som film- og tv-produsent og skuespiller, og står blant annet bak HBO-serien «Power».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling