BANJOEN PÅ BÅLET: Mye av oppmerksomheten før det nye Mumford & Sons-albumet har gått på at bandet har droppet banjoen. Foto: UNIVERSAL MUSIC
BANJOEN PÅ BÅLET: Mye av oppmerksomheten før det nye Mumford & Sons-albumet har gått på at bandet har droppet banjoen. Foto: UNIVERSAL MUSICVis mer

Lot fansen tro de var oppløst

En hjernesvulst og pause på ubestemt tid. Da ingen visste om det ble mer Mumford & Sons, kastet de selv bensin på ryktebålet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

BERLIN (Dagbladet): I løpet av tre dramatiske måneder i 2013 ble Mumford & Sons-bassist Ted Dwayne først innlagt på sykehus med en blodpropp i hjernen, før bandet annonserte at de skulle ta en lang pause på ubestemt tid.

Hendelsene var ikke relaterte, men der og da var ikke fansen sikker på at det ville komme en oppfølger til albumet som lå på VG-lista i Norge i nesten et helt år, med en førsteplass som toppnotering.

Mumford & Sons gjorde heller ingenting for å dempe ryktene og berolige nervøse fans. Bandets Winston Marshall uttalte sågar at «det er over» da han møtte journalister i et lystig lag i fjor.

- Fansen trodde vi var oppløst, og vi lot dem bare tro det, selv om vi internt visste at det ikke var slik. Mer eller mindre, i alle fall. Det gjorde at vi fikk jobbe i fred. Å få den roen var uvurderlig for oss. Vi har alltid vært på veien når vi har laget nytt materiale, med masse tidspress, så det var deilig å gjøre det på denne måten, sier Marcus Mumford til Dagbladet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn