Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lot kyllingdrakten ligge

Åpen post-sjefene lot kostymene ligge da de møtte kringkastingssjefen i dag, men tro ikke at du har hørt det siste fra Kylling-Bård. Les unnskyld-brevet!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjefene på Marienlyst var svært enige om å ikke sende kylling-stuntet i kveldens utgave av Åpen post, men episoden blir ikke forbigått i stillhet. Komikerne skal snakke om Kylling-Bårds sykehus-bravader under sendinga.

- På oss virket pressens håndtering av Jaglands illebefinnende som krokodilletårer. Media har lenge valgt ham ut som sitt offer, og nå er det plutselig så synd at han ble syk, sier prosjektleder Charlo Halvorsen til Dagbladet.no.

Droppet kostymene

Han lover ikke at Åpen post skal holde seg unna vanlige nyhetssendinger i framtida selv om gårsdagens kylling-sketsj var over streken.

- Jeg vil ikke kalle dagens møte et oppvaskmøte. Vi fikk de samme reaksjonene fra NRK-sjefen som han ga uttrykk for i går, sier Halvorsen.

Det var han, prosjektleder Lars Hognestad og underholdningssjef Tordis Aavatsmark som måtte møte hos kringkastingssjef John G. Bernander og program-direktør Hans-Tore Bjerkaas i formiddag. Sjefskylling Bård Tufte Johansen slapp å stille skolerett for toppsjefene.

- Stilte dere i kyllingdraktene nå også?

- Hehe. Nei, vi lot kostymene ligge, humrer Halvorsen.

Holder tett om møtet

Sjefene forlangte å få vite hvem som viste om kylling-sketsjen og hvem som godkjente at stuntet ble gjennomført. Svarene var avgjørende for Åpen post-medarbeidernes videre skjebne i NRK. Program-direktør Bjerkaas vil ikke si hva som kom fram under møtet.

- Dette er en intern sak for oss i NRK som ikke har interesse utenfor huset, insisterer Bjerkaas.

- Kommer kylling-stuntet til å få konsekvenser for Bård Tufte Johansen eller kveldens program?

- Hva som blir sagt på dette møtet har ingen ekstern interesse, og jeg har ingen ytterligere kommentarer.

Fansen lo godt

Åpent kylling-brev

Ingen ønsker et samfunn hvor tusenvis av ungdommer flyr rundt forkledd som diverse dyr og forstyrrer seriøse journalister som prøver å lage direktesendinger, skriver Bård Tufte Johansen i et

Åpent brev
fra Åpen post

Det var under TV 2s direktesendte innslag fra Rikshospitalet i går at Tufte Johansen valgte å forstyrre med sin noe spesielle mediekritikk. Ikledd kyllingkostyme kaklet han:

- Er vi kritiske? Nå skal vi være snille.

I går kveld beklaget NRK-sjefene på det sterkeste opptrinnet overfor TV 2 og Jagland og hans familie. Kritikken mot kylling-stuntet har vært sterk i går og i dag. Per Ståle Lønning forlanger overfor Bergensavisen at de ansvarlige må få sparken. Et knapt flertall av avisas lesere mener at sketsjen var et overtramp.

Mer forståelse får humorgjengen av Dagbladet.nos lesere. Drøyt 2500 lesere - eller 64 prosent - synes innslaget var helt topp. På debattsidene våre mangler det heller ikke på støtte til komikerne.

Åpen post går på NRK i kveld klokka 22.30.

<B>BRØT INN:</B> Mens TV 2s Elin Sørsdahl rapporterte om Jaglands illebefinnende svinset NRKS Bård Tufte Johansen rundt i kyllingdrakt.
<B>STAKK AV:</B> Som den kyllingen han var stakk Bård kjapt av i en bil.
AVBRUTT: Infosjef Trine Lind ved Rikshospitalet syntes Åpen post-sketsjen var helt smakløs.
Hele Norges coronakart