Lothepus:

Lothepus er med i eksamen for videregående

- Jeg er glad det ikke er jeg som må svare på den oppgaven.

EKSAMEN: Utdrag fra boka «Går det til helvete, så går det til helvete», en biografi om Lothepus av forfatter Finn Tokvam, er blitt eksamen for videregående-elever. Foto: Bjørn Langsem
EKSAMEN: Utdrag fra boka «Går det til helvete, så går det til helvete», en biografi om Lothepus av forfatter Finn Tokvam, er blitt eksamen for videregående-elever. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Som en del av eksamen for avgangselevene ved videregående skoler er en av oppgavene knyttet til Leif Einar Lothe (48), mest kjent som Lothepus.

Ved siden av å tolke dikt, måtte også elevene drøfte og utrede en tekst fra Lothepus-biografien «Går det til helvete, så går det til helvete», som ble utgitt i fjor.

- Veldig kjekt

At tv-kjendisen Lothepus, kjent fra tv-seriene «Fjorden Cowboys» og «Farmen Kjendis», er blitt en del av nynorskeksamenen, setter hovedpersonen selv stor pris på.

- Ja, det er koselig, veldig kjekt, sier han.

Lothepus forteller til Dagbladet at han sitter i bil på vei til spillejobb. I går fikk han høre at han var blitt en del av årets sidemålseksamen for de videregående avgangselevene.

Er glad han slipper

- Boka er jo blitt lest av en del, jeg tror den er trykket opp i over 20 000 eksemplarer. Eller kanskje det er 30 000. Da må vi, forfatter Finn Tokvam og jeg, vel ha gjort noe riktig, sier Lothepus.

Men han er lykkelig for at han selv er ferdig med ungdomstid og skole.

- Jo, jeg er glad for at det ikke er jeg som har eksamen og må svare på den oppgaven. Jeg vet ikke hvordan det hadde gått, sier Lothepus muntert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer