Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gullruten 2017:

«Lothepus» og Koht klinte til: - Må finne henne etterpå og ta en alvorsprat

Randi Sørum om kjærestens stunt. 

SCENESTUNT: Christine Koht og Leif Einar «Lothepus» Lothe overasket publikum og seere med å kline til da de delte ut første pris under Gullruten fredag kveld. FOTO: Espen Solli
SCENESTUNT: Christine Koht og Leif Einar «Lothepus» Lothe overasket publikum og seere med å kline til da de delte ut første pris under Gullruten fredag kveld. FOTO: Espen Solli Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GRIEGHALLEN (Dagbladet): Årets Gullruten er godt i gang, og blant kveldens prisutdelere finner man Leif Einar «Lothe» Lothepus (47) og Christine Koht (49).

Duoen åpnet ballet med å dele ut kveldens første Gullruten-statuett - til årets beste humorprogram - som gikk til NRKs «Vikingane».

Det var imidlertid noe helt annet som fikk mest oppmerksomhet innledningsvis. Plutselig overrasket Lothe og Koht både publikum og seere, da de klinte til på scenen.

GODE VENNER: Henrik Holm og Tarjei Sandvik Moe var svært populære da de ankom Grieghallen i forkant av Gullruten. Reporter: Ruben Pedersen / Video: Ingrid Cogorno Vis mer

- En høne å plukke

Overfor Dagbladet forklarer «Lothepus», som er samboer med Randi Sørum, at det hele gikk litt fort i svingene.

- Ja, vi klinte til. Det var kanskje ikke helt planlagt, sier Lothe og smiler lurt.

- Hva tenker du om at kjæresten din kysser på andre kvinner da, Randi?

- Ha-ha, nei nå har jeg en høne å plukke med Christine. Jeg tror jeg må finne henne etterpå og ta en liten alvorsprat, sier hun og ler.

Sørum har etter alt å dømme lite å frykte, ettersom Koht selv har vært gift med den norske forfatteren Pernille Rygg siden 2013.

IRRITERT: Leif Einar «Lothepus« Lothe irriterer seg over samboeren og venninnens «jålerier». Reporter: Ruben Pedersen / Video: Ingrid Cogorno Vis mer Vis mer

Sex-invitasjon

At Sørums samboer likevel har blitt en svært populær mann de siste månedene, er ikke til å komme unna.

«Lothepus» har gått fra å være en til dels kjent «Fjorden Cowboys»-villstyring, til å bli en av Norges mest folkekjære og omtalte menn.

En hel nasjon har fått øynene opp for entreprenøren, gründeren og visesangeren fra Odda etter deltakelsen i TV 2s «Farmen kjendis», som har samlet 2,5 millioner tv-seere i uka. Tidligere i år gikk han seirende ut av realitykonkurransen.

QUIZ: «Jegertvillingene» Kristine og Johanne Thybo Hansen fikk en utfordring i forkant av Gullruten. Førstnevnte viste også fram kjæresten på den røde løperen. Reporter: Ruben Pedersen / Video: Ingrid Cogorno Vis mer

I et intervju med Se og Hør har Sørum tidligere uttalt seg om det evigvarende trykket fra fansen - som tilbyr og etterspør både det ene og det andre.

Deriblant sex-invitasjoner fra kvinnelige fans, som titt og ofte dumper ned i postkassa utenfor samboerparets hjem i Odda.

- Leif Einar flirer bare av det, mens jeg blir nok litt stivere i maska, fortalte Sørum til ukebladet, og fortsatte:

- At de tør! De vet jo at jeg er her - de burde vite det, i alle fall. Akkurat det har overrasket meg litt.

- Kan stole på meg

Selv tar Leif Einar Lothe oppmerksomheten med knusende ro.

- De fleste er jo høflige og greie. Damene er ikke noe problem. Randi vet at hun kan stole på meg, sa han til ukebladet, og påpekte at samboeren er «høvdingen i huset».

Sammen med makkeren Joar Førde er «Fjorden Cowboys» nominert til Gullruten i kategorien «Beste dokusåpe».

Dessuten er også «Farmen Kjendis» nominert til Gullruten i kategorien «Beste konkurransedrevne reality».