Lotteriloven stopper Xbox

Xbox skal dele ut millioner. Men ikke i Norge. Det er ikke lovlig.

(Dagbladet.no): Xbox live giveaway er en kampanje der det Microsoft-eide selskapet skal dele ut drøye 2.9 millioner kroner (330 000 Euro) til sine spillere i England, Frankrike, Tyskland, Sveits, Irland og Finland. Men ikke i Norge.

- Vi skulle gjerne vært med på dette i Norge, men der er imot lotteriloven, sier markedsansvarlig Silje Thoresen i Microsoft HED til Dagbladet.no.

Xbox Live er spillkonsollens online-tilbud der spiller kan spille mot og prate med hverandre over nettet.

Lotteriloven

Giveaway fungerer slik at alle som spiller et spill på Xbox live-tjenesten mellom 1. og 14. mars er med i trekningen om pengepremier og en bag med Xbox-stæsj som spill og t-skjorter. Dette er da ikke lov i Norge ifølge Lov om lotterier m.v.. Den definerer nemlig slike kampanjer som lotteri. Dette står det paragraf 1 under kapittelet om definisjoner:

Lotteri: virksomhet der deltakerne mot innskudd kan erverve gevinst som følge av trekning, gjetting eller annen fremgangsmåte som helt eller delvis gir et tilfeldig utfall.

Xbox-kampanjen faller inn under denne definisjonen og i Norge gjelder det spesielle regler for å drive lotteri:

Formålet med loven er å sikre at lotterier avholdes i betryggende former under offentlig kontroll, med sikte på å forebygge negative sosiale konsekvenser av lotterier, samtidig som det legges til rette for at lotterier kan være en god inntektskilde for samfunnsnyttig og humanitært arbeid.

- Fornøyd i Norge

Thoresen vil ikke opplyse hvor mange som spillere som har meldt seg på Xbox Live her i Norge. Men hun er godt fornøyd.

- Vi går ikke ut med konkrete tall. Men det går bra og vi har nådd budsjettet, sier Thoresen til Dagbladet.no.

<B>STOPPES:</B> Xbox vil dele ut penger i en stor kampanje. Dette er ikke lov i Norge.