SPILLER I NORSK FILM: Fra venstre Gabriel Byrne, Jesse Eisenberg og Isabelle Huppert. Foto: Stella pictures
SPILLER I NORSK FILM: Fra venstre Gabriel Byrne, Jesse Eisenberg og Isabelle Huppert. Foto: Stella picturesVis mer

«Louder Than Bombs» har hatt en trang fødsel, men nå må det vel lysne?

Staten frigjør millionbevilgning til norske Joachim Triers USA-prosjekt.

(Dagbkadet): Joachim Trier (39) er ansett som landets kanskje mest lovende filmskaper etter «Reprise» (2006) og «Oslo, 31. august» (2011).

Hans ambisiøse, engelskspråklige prosjekt «Louder Than Bombs» fikk imidlertid et alvorlig tilbakeslag da finansieringen ikke kom i mål til den planlagte innspillingsstarten i fjor.

På det tidspunktet var store amerikanske karakterskuespillere som Gabriel Byrne («In Treatment») og Jesse Eisenberg («The Social Network»), samt franske Isabelle Huppert («Pianolærerinnen», «Amour»), på rollelista til Oslo-gutten.

I februar skal det imidlertid ha løsnet da den franske TV-kanalen Arte fikk trua på filmen og spyttet inn friske midler. I dag ble det kjent at Norsk Filminstitutt frigjør de 13,3 millionene som opprinnelig ble tildelt filmen, for så å bli frosset da innspillinga måtte legges på is.

Totalbudsjettet til filmen er nå på over 62 millioner kroner, og ifølge nettstedet The Playlist er de internasjonale filmstjernene fortsatt om bord.

«Louder Than Bombs» følger en amerikansk familie etter en hendelse som skal vise seg å bli tolket på forskjellig vis.

Tre år etter at hans kone Laura plutselig dør i et bilkræsj, holder Gene hverdagen gående sammen med sin sjenerte tenåringssønn Conrad. En planlagt utstilling av Lauras fotografier gjør at eldstesønn Jonah føler seg nødt til å vende tilbake til barndomshjemmet for første gang på lenge. Det er da en ubehagelig sannhet som altfor lenge har blitt holdt skjult tvinger seg frem i lyset, heter det i synopset.

I likhet med sine to foregående kinofilmer, har Trier skrevet manuset sammen med Eskil Vogt, som regidebuterte på egen hånd med «Blind» tidligere i år.

BACK ON TRACK: Regissør Joachim Trier. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
BACK ON TRACK: Regissør Joachim Trier. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer