Louis CK og Johnny Depp går rett på nett

TV-konseptene som gjør Netflix til den nye dinosauren.

RETT PÅ NETT: Johnny Depp spiller Donald Trump i en 50 minutter lang fiksjonsdokumentar som kan sees gratis på den reklamefinansierte webportalen Funny or Die. Foto: Funny or Die
RETT PÅ NETT: Johnny Depp spiller Donald Trump i en 50 minutter lang fiksjonsdokumentar som kan sees gratis på den reklamefinansierte webportalen Funny or Die. Foto: Funny or Die Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kan noen være så snill å finne opp et lengre døgn? I går var det premiere på HBOs «Vinyl», Mick Jaggers og Martin Scorseses noe heseblesende serie om platebransjen i New York på 1970-tallet. I dag dukket første episode av andre sesong av nydelige «Better Call Saul» opp på Netflix. 4. mars er det ny sesong av «House of Cards» samme sted, to uker senere kommer sesong to av den knallgode superheltserien «Daredevil». Og vi som ikke engang er ajour med «The Americans», også den på Netflix.

Det kan synes som et meget dårlig valgt tidspunkt å stille spørsmålstegn ved det relativt nyetablerte hegemoniet til Netflix og de andre strømmetjenestene. Modellen vil nok dominere i lang tid framover. Men slik de nye strømmetilbudene tar livet av lineært tv, er det også noen som vi ta livet av strømmetjenestene. To av de friskeste nyhetene på tv-fronten de siste ukene er laget helt uten innblanding fra både nye og gamle portvoktere. 

Dette er distribusjonskonseptene som får Netflix og HBO til å se ut som de nye dinosaurene.  Ta for eksempel «Horace and Pete», Louis CKs nye og temmelig mørke dramaserie der han og Steve Buscemi spiller innehaverne av baren Horace and Pete's. Denne «Cheers»-varianten fra svartsida, med en dramaturgi som kan minne om godt, gammeldags fjernsynsteater, har stjerner som Alan Alda, Jessica Lange og Edie Falco i sentrale biroller, og kjenningsmelodi signert Paul Simon. Det var ingen, absolutt ingen, som så dette komme. Serien bare dukket opp på louisck.net, der episodene kan kjøpes og strømmes direkte. Første episode kostet fem dollar, den andre to dollar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer