Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Louise døde én måned før diamantbryllupsdagen. Mannens kjærlighetserklæring rører verden

Charles "LaLa" Evans gjorde huset om til et personlig museum.

(Dagbladet): Bare én måned før de skulle feire diamantbryllup, nærmere bestemt 60 år som mann og kone, mistet Charles «LaLa» Evans kona Louise.

- Kona mi og jeg ble sammen på ungdomsskolen og man kan vel si at det var kjærlighet ved første blikk. Vi fikk 59 år og elleve måneder sammen som ektepar og det aller siste hun sa til meg var «jeg elsker deg». Det var nydelig, forteller Evans selv i videoen.

Louise døde i 2011, men historien la i ettertid grunnlaget for det nye albumet til den amerikanske gruppa Mutemath.

Kjærlighetsmuseum For å hedre kona på bryllupsdagen gjorde Evans om hele huset til et museum, fylt av blant annet bilder og videoklipp av de to.

Bildene var i utgangspunktet konas idé, skriver Huffington Post. Hun hadde i lengre tid villet lage en persoling utstilling av de mange hundre bildene paret hadde tatt sammen opp gjennom årene.

I musikkvideoen til låta «Monument» forteller Evans sin historie. Alt er filmet i det som var deres felles hjem og som nå er blitt til et museum av minner.

«Vi var heldige som møtte Charles «LaLa» Evans når vi gjorde. Han er den levende versjonen, ikke bare av sangen «Monument», men av alt vi har strebet etter å skrive om i det nye albumet. Det er en ære for oss å få muligheten til å dele hans simple, men dype historie om evigvarende kjærlighet gjennom musikkvideoen vår», skriver MuteMath på Facebook-siden sin.

YouTube har videoen nå over 200 000 visninger. I kommentarfeltet skriver flere at de måtte ta til tårene da de så den.

Deres siste øyeblikk Tidligere denne uka var Evans på besøk hos Ellen DeGeneres. Der snakket han blant annet om deres siste natt sammen.

- Jeg kommer aldri til å glemme den natta. Rett før midnatt sa hun at hun hadde litt problemer med fordøyelsen og spurte om jeg kunne hente litt brus til henne. Hun sa hun følte seg bedre med en gang, fortalte Evans til programlederen.

Louise skal ha spurt om det samme enda en gang og Evans hentet på nytt brus til kona.

- Rundt klokka seks om morgenen sa jeg «baby, jeg står opp og lager frokost til oss». Jeg spurte om hun ville være med, men hun ville heller bli liggende. Da ringte jeg 911.

Charles «LaLa» Evans gikk så rett inn til kona igjen.

- Hun så opp, vi så på hverandre og så sa hun «jeg elsker deg». Det var det.