Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Louisiana-sjef sier han ikke har søkt toppstilling

Tøjner likevel ikke aktuell for Nasjonalmuseet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går skrev Dagsavisen at direktøren ved det danske kunstmuseet Louisiana, Poul Erik Tøjner, skulle være en av de fire anonyme søkerne til direktørjobben ved Nasjonalmuseet. Dagbladet.no siterte saken.

- Jeg vil herved dementere at dette skulle være tilfelle. Jeg har verken søkt stillingen eller blitt oppfordret til det, skriver Tøjner i et brev til Dagsavisen.

Dagsavisen opererte med anonyme kilder i sin sak.

- Hva har skjedd her, kulturredaktør Mode Steinkjer?

- Vi ble fortalt av våre kilder at Tøjner var en av to dansker som var nevnt i ansettelsesprosessen. Vi forsøkte å komme i kontakt med ham før vi trykket saken, men fikk et svar med «ingen kommentar» tilbake.

- Hvilke kilder har dere operert med?

- Jeg kan ikke si annet enn at vi har brukt kilder som har kjennskap til ansettelsesprosessen, og de nevnte Tøjner, sier Steinkjer til Dagbladet.no.

HAR IKKE SØKT: Louisiana-direktør Poul Erik Tøjner. Men Tøjner vil uansett påvirke norsk kunstliv gjennom et nytt museum for samtidskunst på Tjuvholmen. Foto: LOUISIANA
HAR IKKE SØKT: Louisiana-direktør Poul Erik Tøjner. Men Tøjner vil uansett påvirke norsk kunstliv gjennom et nytt museum for samtidskunst på Tjuvholmen. Foto: LOUISIANA Vis mer
DEMENTERER: Poul Erik Tøjner sendte dette brevet til Dagsavisen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!