Lov og rett i Beijing

Amerikansk jus er ikke gangbar mynt i Kina, opplever Jack Moore, alias Richard Gere, i denne thrilleren fra Beijing. Men han er nå tross alt fra Hollywood.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Moore er mannen som sendes til Midtens rike for å dra i land en TV-satellittavtale, roter seg bort i en vakker kvinne og våkner opp etter utskeielsene med damen død ved siden av seg. Derfra hersker kinesisk lov. Den går ut på å gjøre kort prosess med kriminelle og sende regninga for kulene til de etterlatte. Når vår helt erklærer seg uskyldig, er han helt avhengig av sin unge, pene advokat Shen Yuelin (Bai Ling) - i utgangspunktet en tro tjener for systemet.

Av åpenbare grunner blir «Rød rettferdighet» aldri vist for et kinesisk publikum. At det går nådeløst og korrupt for seg i landets rettssaler er vel kjent, men vanligvis har de jo ikke Richard Gere å hanskes med. Filmen er godt på vei et spennende stykke rettssalsdrama/thriller. Hadde en dreven regissør som Jon Avnet («Stekte, grønne tomater») tatt seg bryet med å rydde opp i de verste banalitetene og en til dels overstadig platt dialog, kunne den blitt helt anstendig. Personoppbyggingen er unødvendig klisjépreget, som advokatens omvendelse til systemkritiker ved hjelp av sin oppsiktsvekkende edelmodige klient.

Richard Gere plirer med øynene og lider så godt han kan. En kjekk mann, Gere, men han er nesten besnærende tam. Når så vi ham sist gjennomføre en rolle virkelig godt?

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer