«Love Actually» hadde en tårevåt kjærestescene du aldri fikk se

Lesbisk par ble klippet ut av filmen.

KUNNE BLITT EN ANNEN HISTORIE: «Love Actually» var egentlig ment til å vise et lesbisk kjærlighetsforhold og et dødsfall - i samme relasjon. Historien ble klippet bort. Foto: NTB Scanpix
KUNNE BLITT EN ANNEN HISTORIE: «Love Actually» var egentlig ment til å vise et lesbisk kjærlighetsforhold og et dødsfall - i samme relasjon. Historien ble klippet bort. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er få filmer som setter nordmenn så kollektivt i julestemning som britiske «Love Actually» fra 2003. 

Kultklassikeren med Hugh Grant, Liam Neeson, Colin Firth og Emma Thompson i noen av rollene vever sammen en rekke kjærlighetshistorier fra London rundt juletider.

Men én romanse fikk du aldri se - den mellom to kvinner. Den lesbiske kjærlighetshistorien mellom to eldre damer ble nemlig klippet bort etter endt innspilling. Nå har den begynt å sirkulere på nett. 

I originalmanuset til filmen hadde regissør og manusforfatter Richard Curtis opprinnelig skrevet inn den ulykkelige fortellingen om rektoren på skolen hvor Emma Thompsons sønn går, spilt av veteranskuespiller Anne Reid.

- Virkelig lei meg Reids karakter er hodestups forelska i sin kjæreste «Geraldine», spilt av en annen veteran, Frances de la Tour, men historien mellom dem har ingen lykkelig slutt.

Kanskje var det derfor den til slutt måtte vike, for å holde julestemningen vår ved like. Regissør Richard Curtis ville iallefall helst hatt den med: 

- Jeg var virkelig lei meg for å miste denne historien, sier han på filmens kommentarspor. 

«Geraldine» er dødssyk av kreft, og filmens plot var opprinnelig vitne til at «Geraldine» går bort. Du kan selv se noen av scenene her, men ha nå inderlig et papirlommetørkle eller to på stand by. NB! Ekstern lenke. 

I en rørende scene, som ble tilgjengelig på nett for to år siden, men som har sirkulert på nettsteder som The Independent og Buzzfeed de siste dagene, ser man de to eldre damene kjærlig krangle om hva slags pølse de skal spise til middag, før alvoret rundt Geraldines sykdom synker inn nok en gang.

«Tårebonanza» Til slutt ser vi de to sovne i hverandres armer, og The Independent beskriver scenen som et «tårebonanza av en lesbisk kjærlighetsscene».

Scenene og historien om de to damene ble klippet bort etter endt innspilling. Dermed ble det kun plass til heteroseksuell kjærlighet i vår tids største julefilm. 

Senere i filmen - like før jul - går «Geraldine» bort, en hendelse som utvilsomt hadde gitt den ellers rimelig muntre filmen en mer dyster vending.

«Geraldine»s bortgang blir i originalutgave av «Love Actually» annonsert av Karen Thompsons rollefigur i forkant av juleforestillingen som så kjent ender med at «statsminister» Hugh Grant ferskes i klining foran et forskrekket publikum. 

- Meninga var at vi skulle møte en veldig streng rektor, men senere i filmen plutselig vende tilbake til henne og oppdage at, uansett hvor lite trolig det måtte virke, alle personer du møter i livet har sin egen kompliserte kjærlighetshistorie å fortelle, fortsetter Curtis.

DØDSSYK: Historien om de to eldre damene. Skjermdump:Youtube
DØDSSYK: Historien om de to eldre damene. Skjermdump:Youtube Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer