Love me do

Jeg tenker at hvis to elskende er nødt til å gjemme seg bak dopapir, så er det kanskje ikke verdt det? Sidespranget, mener jeg.

FOR HENNE OG HAM: . Dopapir for enhver smak. Foto: Lars Eivind Dones
FOR HENNE OG HAM: . Dopapir for enhver smak. Foto: Lars Eivind Dones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO sentralbanestasjon. Sola henger ettermiddagslavt midt i februar. Som de fleste aper også jeg etter sola, og henger hodet ettermiddagslavt over mobilen. Men ved siden av, på trikkeperrongen, henger de ikke ettermiddagslavt med hodet. Nei, der er et par som er over sin aller første ungdom i ferd med å spise hverandre opp. Glupske munner gaper begjærlig mot hverandre. De biter, suger, og ler, helt til de kravler seg på trikken, fremdeles limt sammen, der i leppene som biter og suger.

SOM EN ganske erfaren observatør, legger jeg som vanlig merke til det mest påfallende. De sammenlimte elskende går sammen på trikken med hver sin ene pose i hånda. Hun klamrer seg til en sixpack med mykt, hvitt dopapir. Han, kavaleren, holder orden på en åtte-pack med dopapir, det er av merket First Price, og er gråere - og jeg aner grovere - i kvaliteten. Har han glemt å kjøpe blomster? Har hun glemt å kjøpe vin?

SKAL DE TO som henger sammen i leppene virkelig hjem sammen, der de klamrer seg til hver sin pose dopapir? Og hvis de skal dra sammen et sted, hva skal de da med to poser dopapir? Ville det ikke vært tilstrekkelig med en? Er dopapiret i stedet en avledningsmanøver, et avtalt spill, slik at de skal kunne si til sine egentlige partnere når de endelig kommer hjem til sine egentlige hjem; se jeg har handlet dopapir. Og med noe så prosaisk i hånda kan vel ingen mistenke dem for å ha gjort noe de kanskje ikke burde?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer