Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Løveid, Cecilie

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slik ble jeg forfatter:

- Som barn visste jeg at jeg ville bli kunstner, først skuespiller og så billedkunstner. I 15-årsalderen vanket jeg i et miljø hvor mange skrev selv, og der fikk jeg svært god respons på mine arbeider. Da forandret kunstnerdrømmene seg noe.

Mine beste leseropplevelser:

- Jeg var en vanvittig lesehest i barn- og ungdommen, og interesserte meg også for biografier, for menneskene bak bøkene. Fremdeles finner jeg mye nytelse i bøker, noen må jeg bare legge fra meg fordi alt blir for flott!

Fra barndommen husker jeg spesielt «Mio min Mio» av Astrid Lindgren. Senere har Kafkas noveller, Nathalie Sarraut og Samuel Beckett betydd mye for meg. De siste årene har jeg hatt stor glede av den østerrikske forfatteren Thomas Bernard.

Litterære forbilder:

- Det innbiller jeg meg at jeg ikke har, men man vil jo alltid bli påvirket. Uansett sitter jeg aldri med en bok foran meg som jeg skriver etter, noe som er en vanlig arbeidsmetode i USA - der ble enkelte overrasket over at jeg ikke arbeidet på den måten.

Slik liker jeg å jobbe:

- Å ligge på en sofa og få en glitrende god idé som bare skrives ned! Jeg kan også få mye ut av samtaler, plutselig kan noen ord feste seg; ideer tar form og jeg hensettes i min egen verden, mitt eget rom. Før brukte jeg mye notatbøker, nå synes jeg det ser litt påfallende ut.

Av og til er jeg vært produktiv i skriveperiodene, andre ganger går jeg som katten rundt grøten og får ikke gjort noe som helst. Disse periodene er vonde, men man kommer seg alltid videre.

Mitt forhold til Internett:

- Det fikk jeg i julegave, så for øyeblikket er jeg ganske fersk. Først syntes jeg det var skuffende lite der ute, det var som å bla i en avis full av annonser. Men nå leser jeg en del aviser, og bruker litteratur-ressurser både i Norge og i utlandet. I tillegg har jeg også funnet museer med kunst liggende på nettet.

Forfatterens e-postadresse:

[email protected]

Dagbladet :på nettet 23.03.1999