Lovende retro-pop

Number Seven Deli har hentet navnet sitt fra stamkaféen til John Lennon. Det er ikke tilfeldig.

Arven etter Beatles blir nemlig godt tatt vare på av femmannsbandet, med melodiøse poprocklåter og en fremtoning som gir flashbacks til 60-tallet. Overraskende er det heller ikke at navnet ble plukket opp av bandmedlem Rune Berg, som har vært elev på Paul McCartneys Fame-skole i Liverpool.

Bandet har lenge gått rundt med påskriften «lovende» i norsk musikksammenheng, de fikk til og med prisen for «mest lovende» band på By:Larm i fjor. Singelen «In the Wrong Arms» var også en radiohit en stund, og senest i år ble Number Seven Deli kåret til årets beste liveband av Natt & Dag. Derfor er det en smule merkelig at platekontrakten har latt vente på seg. Bandets selvskrevne materiale er preget av fengende og gode melodier, gitarbasert feel-good musikk hvor tekstene har den skarpeste eggen.

Johnny Palmar Hide har også en veldig bra vokal live (sammen med koringen til sine medmusikere). Det opplevde kanskje de som ramlet over bandet på t-banen under lørdagens «Musikk Under Oslo»-festival. Klappsalver ble i alle fall utdelt.

Og neste spillejobb for bandet på konstant vei oppover, er altså en konsert på Café Mono en stille tirsdagskveld. Det burde bli en fin kveld!

Her kan du høre et kort intervju med bandet gjort for NRK Petre i forbindelse med Quartfestivalen 2000.