Lovende start på god krimserie

Arne Dahls siste krimroman er egentlig den første.

A-GRUPPEN: Med utgivelsen av «Misterioso» er den svenske krimforfatteren Arne Dahls serie om den såkalte A-gruppen komplett på norsk.
A-GRUPPEN: Med utgivelsen av «Misterioso» er den svenske krimforfatteren Arne Dahls serie om den såkalte A-gruppen komplett på norsk. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Svenske Arne Dahl (pseudonym for Jan Arnald) har hatt stor suksess med sin serie om politietterforsker Paul Hjelm og den såkalte A-gruppen.

Med høstens utgivelse er serien på ti bøker komplett på norsk.  

Jappetid

Egentlig er «Misterioso» den første boka i serien, det er her historien begynner.

Vi befinner oss tidlig på 1990-tallet. Flere svenske forretningsmenn blir funnet døde i sine hjem. Alle er henrettet på nøyaktig samme måte, to skudd i hodet mens drapsmannen har lyttet til et gammelt Thelonious Monk-opptak på offerets stereoanlegg.

Politiet har fiaskoene rundt Palme-etterforskningen friskt i minnet, og etablerer raskt en liten gruppe som består av seks utvalgte politifolk, samt en meget pragmatisk leder. Gruppens mandat er å fange drapsmannen. Fullmaktene er så utvidede som de kan bli.  

Klassisk politikrim

«Misterioso» er en klassisk politikrim. Den begynner lovende, men lider under et litt famlende midtparti. Underveis synes det også som om forfatteren går seg litt vill i alle detaljene og sporene han legger ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer