Du leser nå Dagbladet Pluss

Lovende tegneserie fra lysende talent

«Nordlys» er både unorsk og helnorsk.

VISUELL VINNER: Malin Falch er et stort tegnetalent, og det alene gjør «Nordlys» verdt å lese. Illustrasjon fra boka
VISUELL VINNER: Malin Falch er et stort tegnetalent, og det alene gjør «Nordlys» verdt å lese. Illustrasjon fra bokaVis mer

Det er sjelden tegneseriedebutanter i Norge får stor medieoppmerksomhet, men Malin Falch har klart å knekke koden. De siste ukene har hun vært på TV, blitt portrettintervjuet i DN og mottatt begeistret twitter-ros fra Johan H. Andresen, for å nevne noe.

Årsaken til all omtalen er at tegneseriekjempen Egmont endelig har turt å satse stort på et nytt talent, og at Falchs prosjekt er ganske unorsk, samtidig som det er heilnorsk.

Ideen til «Nordlys» kom da Falch studerte ved en kunstskole i San Francisco. Ved å tegne et erketypisk norsk miljø, bekjempet hun hjemlengselen, mens tegnestilen ble preget av den amerikanske Disney-skolen.

Referanserikt univers

Fra første side ser «Nordlys» ekstremt innbydende og helproff ut. Alle kapitlene har maleriske og stemningsskapende forsider, og landskapene er så nasjonalromantiske som de kan få blitt, uten å bikke over i ren kitch. Bokas heltinne heter Sonja, og hun ser ut som «Frost»-Elsas ukjente lillesøster.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.