Lover 50 mill. til norsk film: - Nå prioriteres Hollywood, ikke Norges filmbransje

Arbeiderpartiets Arild Grande er ute i god tid før stortingsvalget, og frir til det norske filmmiljøet. Til sammen 50 millioner kroner til norsk film, lover han.

POPULÆR: Danske Jesper Christensen og norske Anders Baasmo Christiansen i årets store seersuksess, dramafilmen, «Kongens nei». Foto: Paradox Film / Nordisk Film Distribusjon
POPULÆR: Danske Jesper Christensen og norske Anders Baasmo Christiansen i årets store seersuksess, dramafilmen, «Kongens nei». Foto: Paradox Film / Nordisk Film Distribusjon Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi ønsker å øke Norges filmfond med 40 millioner kroner, og gi 10 millioner til regional filmsatsing. Kulturbudsjettet til regjeringen prioriterer Hollywood, ikke norsk filmbransje, sier kulturpolitisk talsmann i Arbeiderpartiet Arild Grande til Dagbladet.

Torsdag legger Arbeiderpartiet fram sitt alternative statsbudsjett, og innenfor kulturpolitikken lover de gull og grønne skoger overfor norsk filmbransje i åra framover.

Lang liste

Pengesekken hevder de skal gå til «økte samproduksjon- og produksjonstilskudd, insentiver for etterproduksjon i Norge, lokale film- og kinotiltak, filmfestivaler, teksting av dubbede filmer og drifting av cinemateker utenfor Oslo».

I tillegg ønsker Ap å kompensere for filmfondbidraget på 11 millioner kroner fra TV 2 som forsvinner når kanalen takker nei til regjeringens allmennkringkasteravtale.

- Men holder 40 millioner kroner?

- Det er en start og et steg i riktig retning og vil bidra til flere produksjoner, sier Grande som forteller at Arbeiderpartiet nå er i ferd med «å utvikle et nytt kulturløft».

- Må bruke penger

- Hvor skal dere hente pengene fra?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer