Martin Romberg:

Lover å spise hatten

Kunstparken «Roseslottet» har i sommer planlagt over 100 konserter. Blir det færre lover komponist og musikksjef Martin Romberg å spise hatten sin i et veddemål med Vebjørn Sand.

VEDDEMÅL: Komponist og musikksjef i «Roseslottet» forteller at han skal spise den avbildede hatten hvis Vebjørn Sand ferdigstiller flere malerier enn han organiserer konserter. Foto: Thea Leonora / «Roseslottet»
VEDDEMÅL: Komponist og musikksjef i «Roseslottet» forteller at han skal spise den avbildede hatten hvis Vebjørn Sand ferdigstiller flere malerier enn han organiserer konserter. Foto: Thea Leonora / «Roseslottet» Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kunstanlegget ligger på Frognerseteren i Oslo og har utsikt over hele byen og Oslofjorden. I parken står nå en installasjon av over 150 malerier av kunstneren Vebjørn Sand, og «Roseslottet » informerer om at 100 av hans nye verk skal på plass i parken.

Både Romberg og Sand har store ambisjoner for kunstparken denne sommeren. I den anledning har komponisten og kunstneren inngått et veddemål med hattespising som innsatts.

- Jeg har inngått et veddemål med Vebjørn Sand. Organiserer jeg ikke flere konserter enn han maler bilder i år, så har jeg lovet ham å spise hatten min. Det blir mye mat, for å si det slik, sier komponist og musikalsk leder for kunstparken, Martin Romberg, i en pressemelding.

Markerte frigjøringsdagen

I 2019 la brødrene Eimund og kunstner Vebjørn Sand fram planene for det enorme kunstprosjektet «Roseslottet 2020» sammen med installasjonens mentor, tidligere etterretningssjef i Forsvaret, Kjell Grandhagen.

Åpningen av «Roseslottet» skulle markere 75-årsdagen for frigjøringen etter den tyske okkupasjonen, 8. mai 2020, men ble flyttet til juni på grunn av Covid-restriksjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer